Toplantıda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den gelen yüz yüze eğitime ilişkin son dakika bilgileri ışığında okulların kapatılması değerlendirildi. 

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca "Okullar kapatılacak mı?" sorusunu da cevaplandırdı. 

Koronavirüs Bilim Kurulu Okulların kapatılması konusunu değerlendirdi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 81 ilde okullardan gelen yüz yüze eğitim ve koronavirüs konusundaki verileri Sağlık Bakanlığı ile paylaştı. Bu bilgiler ışığında okullarda yüz yüze eğitimin devamına ilişkin gündem maddesini değerlendirmeye alan Koronavirüs Bilim Kurulu konuya dair kararını verdi. Toplantının hemen ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca "Okullar kapanacak mı?" sorusunun cevabını da duyurdu. 

KORONAVİRÜS BİLİM KURULU ÜYELERİ ŞİKAYETÇİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun ardından yaptığı açıklamada, "Bilim Kurulu üyelerimiz kendilerine çok sayıda 'Okullar açık kalacak mı?' sorusu ile müracaat edilmesinden şikâyetçi.

"EN NET ŞEKİLDE AÇIKLIYORUZ: OKULLAR KAPATILMAYACAK"

En net şekilde ve kararlı bir tavırla okullarımızın kapanmasının asla gündem olmayacağını bir kez daha ifade ediyoruz. Çocuklarımızı koruyarak, tedbirlere uyarak eğitimin her kademesinde yüz yüze eğitime devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Vakaların neredeyse yarısının 30 yaş altı olmasına rağmen kayıplarda ileri yaştakilerin çoğunlukta olduğunu belirten Koca, "Gençler, sorumlu davranarak evlerinize, sevdiklerinize, büyüklerinize virüs taşımamak için tedbirlere uymalı ve en kısa sürede tam aşılı hale gelmelisiniz" diyerek gençleri mücadelede ön safa davet etti.


 

Editör: Haber Merkezi