SONNOKTA SELAY SAYKAL - Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, yılbaşı etkinliği amacıyla oluşturulacak ortak kullanım alanlarının virüsün yayılımını hızlandıracağını aktardı. Özlü, “Özellikle yılbaşında ev içinde bir araya gelmeler bile riskli. Bu dönemde ister yılbaşı, ister bayram, ister tatil olsun kalabalıklar, otel ortamları gibi yerler güvenli değil.” dedi.

YOĞUN BAKIM DOLU
“Şu an yoğun bakımımız dolu. Hayatta kalmak için mücadele eden çok hastalarım var. Bir hekim olarak onların halini görüyorum ve ben de onlar gibi olabilir miyim diye korkuyorum.” diyen Bilim Kurulu Üyesi Özlü, “Kendi adıma ne yılbaşında ne de başka bir zaman başkalarıyla kalabalık oluşturacak ortamlarda olmayı istemem.” ifadelerini kullandı.

BU RiSKE DEĞMEZ
Yüzlerce insanın bir araya gelebildiği otel, restoran gibi yerlerde kalabalık ortamların koronavirüsün bulaşma riskini artırdığını vurgulayan Prof. Dr. Özlü, “Bir otelde 300-500 kişi aynı anda konaklıyor, aynı restoranda yemek yiyor, aynı mekanlarda oturup kalkıyor, bir araya geliyor, aynı asansörü kullanıyor. Bu dönemde bu riski almaya değmez.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi