Sağlık Bakanlığı'na 32 bin personel alımının detayları belli oldu.

Yazılı bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde sağlık ordusunun güçlendirildiğini söyledi.

18 bin sözleşmeli sağlık personelinin alınacağını duyuran Koca, bakanlığın taşra teşkilatı hizmet birimlerinde çalışacak bu personellerin KPSS puanına göre; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak merkezi yerleştirme sonucu istihdam edileceğini aktardı.

14 BİN SÜREKLİ İŞÇİ
32 bin personelden 14 bininin sürekli işçi olacağını dile getiren Bakan Koca, "11 bini hemşire, 1.600'ü ebe ve 4 bin 687'si sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında sağlık meslek mensubu alıyoruz." bilgisini verdi.

26 MART - 1 NİSAN ARASI
Koca, tercih kılavuzunun, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adayların tercihlerini, 26 Mart-1 Nisan 2020 arasında yapabileceğini bildirdi. Duyurular için Bakanlığın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinin takip edilmesi gerektiğinin altını çizen Koca, şunları kaydetti:

"Ayrıca, temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak, diğer hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 14 bin sürekli işçi istihdamı yapılacaktır. Başvurular, 26 Mart-30 Mart 2020 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu'nun internet sitesi üzerinden yapılacak. Bu atamaların, salgınla daha etkili mücadele etmemize ve vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasında önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Hayırlı olsun."

Editör: Haber Merkezi