31 Mart Mahalli İdareler seçim sonuçları büyük oranda belli oldu.YSK itirazların tamamlanmasının ardından sonuçları ilan edecek.  Bu ilanın ardından seçimiçin istifa eden memurlar için de geri dönüş süreci başlıyacak.  Aday adayı olmasına rağmen aday olamayanlar, ya da aday olup seçilemeyenler için kamudaki eski görevlerine dönme imkanı bulunuyor. Sadece yüksek mahkeme üyelerinin, hakimler, savcılar ve bu meslekten sayılanların, subay ve astsubayların görevlerine geri dönüş hakkı bulunmuyor.

298 sayılı kanunun ek 7. Maddesinde, "Yüksek mahkeme üyeleri, hakimler, savcılar ve bu meslekten sayılanlar ile Subay ve Astsubaylar hariç olmak üzere; milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimlerinde aday ve aday adayı olan Devlet memurları ve diğer kamu görevlileri, adaylığı veya seçimi kaybetmeleri halinde, YSK'nın sonuçlarının ilanını takip eden bir ay içinde müracaat etmeleri kaydıyla eski görevlerine veya kazanılmış hak aylık derecelerindeki başka bir göreve dönebilirler." hükmüne yer verilmiştir.
 
Kesin aday listelerine giremeneyen memur, hemen müracaat ederse maaşla birlikte prim kaybını da önlemiş oluyor. Ayrıca ileride primsiz geçen bu süreleri borçlanma imkânı da bulunuyor.

Partilerin seçim listelerine aday olarak giren memurlar için ise durum farklı. Onlar seçim sonuçlarını beklemek zorunda. Seçildilerse zaten sorun yok, belediye başkanı olacaklar. Seçilemezlerse bir ay içinde müracaat ederek eski görevleri ya da ona eş değer bir göreve atanmalarını talep edebilecekler. Bu memurlar için de priminin yatmadığı süreleri borçlanarak geri kazanma imkânı var. 
 
SAĞLIK HİZMETİ DEVAM EDİYOR
Görevden ayrılan devlet memurlarının ayrı kaldıkları süreleri emeklilik hesabından sayılmıyor ama borçlanma imkanları bulunuyor. Bu arada bu memurları 10+90 gün yani 100 gün daha sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanları bulunuyor. Kesin sonuçların Resmi Gazete'de ilanınından sonra süre başlayacak.

Editör: Haber Merkezi