Irak ve Suriye'ye asker gönderilmesinin 2 yıl uzatılmasına dair Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. 

KAYA, GÖRÜŞLERİNİ BİLDİRDİ
Tezkere kamuoyunda tartışılmaya devam ederken CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, konuyla ilgili görüşlerini bildirdi. 

ŞAHSİ KANAATİM ‘HAYIR’ YÖNÜNDE 
Kaya, tezkereye ‘hayır’ oyu verdiğini ancak partisinin ‘hayır’ oyu vermesiyle ilgisi olmadığını, şahsi kanaatinin de bu yönde olduğunu dile getirdi. 

DİKKAT ÇEKİCİ BİR MADDE VAR
Yıllardır tezkere kararlarına ‘evet’ dediklerini ifade eden Kaya, “Tezkere kararları yıllardır alınıyor ve biz de buna evet diyoruz ancak bu seferki tezkerede çok dikkat çekici bir madde var. Yabancı askerlerin Türkiye’de konuşlandırılması ve tezkerenin 2 yıl sürmesi. Bu gerekçeler partimize izah edilmedi. Hangi yabancı askerler ülkemize hangi gerekçeyle gelecekler. Bu bizi rahatsız etti” dedi.

TEZKERE SÜRESİNDE SIKINTI VAR
Kaya, şöyle devam etti: “Seçimlerle ilgili iktidar normal süresinde olacağını söylüyor. Biz erken olacağına inanıyoruz. Kendi söyledikleri tarih 2023’ün Haziran ayı. Peki tezkerenin süresi ne kadar? 2 yıl. Seçimi kaybedeceklerine inanıyorum ve kaybettiklerinde halen daha 4 ay boyunca Tayyip Erdoğan’ın kararları sürüyor olacak. Bu yetki nasıl veriliyor? Ordumuzun güvenliği sağlamasını istiyoruz. Komşularımızla barış istiyoruz. Suriye’deki savaşın bitmesini istiyoruz. Terörle mücadelede hassas davranıyoruz ve bu konuda sınırsız yetki verilsin. Fakat Suriye topraklarında yapılacak operasyonlar ve oradan kimin ülke topraklarına geleceği belli değil. Belirsizlik var ve bizi çağırıp anlatılması gerekiyordu. Bu teklifi getirenler CHP ile görüş alıverişinde bulunmalıydı. Gerekçeleriyle anlatmalıydılar. Biz böyle istiyoruz deyip önümüze koydular. Vatan evlatları yabancı topraklarda şehit olsun istemiyoruz. Tezkereyi savunanların hepsinin çocukları askerliğini paralı yaptı. Bizim çocuklarımız seve seve yaptı. Birlik ve bütünlüğümüzü düşündüğümüz için devletimiz ve milletimiz için bu kararı verdik.”

Editör: Haber Merkezi