Meteoroloji Genel Müdürlüğü peş peşe kritik uyarılar yapmaya devam ediyor. Türkiye genelinde dün başlayan fırtına etkisini bugün de sürdürüyor.

Genel Müdürlüğün resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre Trabzon dahil 63 il için turuncu alarm verildi. 

Trabzon’da hava sıcaklığının düne göre bugün düştüğü gözlenirken, şiddetli rüzgarın ise devam ettiği bildirildi. 

Türkiye’de ise hava şartlarından en fazla muzdarip olan il ise İstanbul oldu. 
İstanbul’da dün başlayan sağanak yağış ve şiddetli fırtınanın bugün de devam edeceği kaydedildi. 

Meteorolojiden gelen tahminlere göre fırtınanın öğlen saatlerinde etkisini yitireceği ardından ise soğuk hava dalgasının başlayacağı kaydedildi. Hızla düşen sıcaklığın ardından İstanbul’un yüksek kesimlerine, ilk kar tanesinin de düşmesinin beklendiği ifade edildi.

Özellikle Akdeniz, Marmara, Ege ve Marmara'da etkili olan kuvvetli rüzgar ile ilgili Meteoroloji'den yeni açıklama geldi. MGM'nin internet sitesinde yer alan uyarıda, 

"Kuvvetli fırtına uyarılarımızın ardından bugün saat 16:00 itibarıyla; İstanbul Beylikdüzü'nde saatte 130 kilometre, Arnavutköy'de 125 kilometre, Çatalca Radar Sahası'nda 121 kilometre, Düzce Yığılca ve İzmir Narlıdere'de 111 kilometre, İstanbul Silivri, İstanbul Boğazı Karadeniz Çıkışı ve Düzce Gümüşova'da 108 kilometre, İzmir Çatalkaya Radar Sahası'nda 107 kilometre, Balıkesir Bigadiç/Gediktepe'de 102 kilometre, Tekirdağ Marmaraereğlisi ve İstanbul Kilyos'ta 101 kilometre, İzmir Urla, İstanbul Çatalca ve Tekirdağ Muratlı'da 100 kilometre, İzmir Karaburun’da 99 kilometre, Konak'ta 97 kilometre en yüksek rüzgar hızları kaydedilmiştir" denildi.

Editör: Haber Merkezi