İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, uluslararası nakliyecilerin “dozvola” sorununu TBMM’de gündeme getirdi “Nakliye sektörümüz ihracat yükleriyle sınırda stop etti” dedi.

Uluslararası nakliyecilerin yaşamış olduğu sorunların acilen çözülmesi gerektiğine vurgu yapan Örs, "Nakliyeci arkadaşlarımız, ülkelerin birbirleriyle arasında kullandıkları tırların transit geçiş belgesi olan "dozvola" sorununa bir çözüm bulunmasını istiyorlar. Ülkemizin ihracatını Rusya ve Kazakistan üzerinden Özbekistan'a, Kırgızistan'a, Tacikistan'a, Moğolistan'a taşıyan nakliyecilerimiz Rusya ve Kazakistan'ı transit geçmek için kullandıkları transit geçiş belgelerinin sınır kapılarındaki dağıtım ofislerinde bittiğini, dolayısıyla Türk plakalı araçların ihracat yükleriyle sınır kapılarında beklemekte olduğunu ifade ettiler. Ayrıca nakliyecilerimiz, Coronavirüs nedeniyle Türkmenistan'ın tüm kara sınır kapılarını bu süreçte kapatmasından dolayı ülkemizin tüm araçları Rusya ve Kazakistan'ı transit geçiş için kullandığından belirlenen transit belgelerinin erken bittiğini ve bu durumu önceden yetkililere bildirmelerine rağmen hiçbir girişimde bulunulmadığını söylemektedirler. Sınırlarımızda neden transit geçiş belgesi yok? Türk araçlar sınırda daha ne kadar bekleyecek? Bu belgeler ne zaman gelecek ve en önemlisi taşıma yapılan ülkelerde yabancı ülke araçlarına göre birçok eşitsizlikle karşı karşıya olan bu nakliyeci vatandaşlarımıza kim cevap verecek, kim sahip çıkacak?" ifadelerini kullandı. 

Konuşmasının son bölümünde nakliyeci sektörünün sesine kulak verilmesini gerektiğini belirteren İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Bakanlığın belge konusundaki beceriksizliği, sektöre karşı ilgisizliği yüzünden nakliyeci arkadaşlarımız yarınını göremez durumda. Bu arkadaşlarımızın sorunlarına karşı duyarsız kalınmamalı, sektörün sesi artık duyulmalıdır. Millî nakliye sektörünün çalışabilmesi için bu sorun çözülmelidir. Yaklaşık on beş gün önce 'Dozvola sorunu geliyor.' diyen nakliyeci vatandaşlarımıza kulak verilmiş olsaydı bugün bu sorunlar yaşanmazdı. Geldiğimiz noktada nakliye sektörümüz ihracat yükleriyle sınırda stop etti. Ben de uluslararası nakliyecilerimizin bu taleplerini, şikâyetlerini Türkiye Büyük Millet Meclisine arz ediyor, en kısa sürede yaşanan sorunların çözümü için gerekli adımların atılmasını temenni ediyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi