SEÇİM YASA'SINI DEĞİŞTİRENLER SANDIĞA GÖMÜLDÜ! 

TBMM gündemine gelen "Milletvekili Seçimi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" görüşmelerinde İYİ Parti Grubu adına konuşan Trabzon Milletvekili Örs, tekilfin seçim kaybetme korkusuyla hazırlandığını belirterek "Kanun teklifinde seçim güvenliğini tehlikeye atacak, seçmen kütüklerinin oluşturulmasında ve oy kullanmada tereddütler yaratacak düzenlemeler var. İktidarın kaybetme korkusuyla hazırladığı bir teklifle karşı karşıyayız. Türkiye'nin yakın siyasi tarihine baktığımızda kim seçime giderken Seçim Kanunu'yla oynamışsa sandığa gömülmüştür. Millet iradesini yok sayan ve yalnızca seçim kazanma ihtirasıyla seçim yasaları üzerinde Ali Cengiz oyunu yapan her iktidar ilk seçimde kaybetmiştir." dedi. 

MİLLET GEÇİM DERDİNDEYKEN SİZ SEÇİLME DERDİNDESİNİZ! 

Konuşmasında Ak Parti milletvekillerine seslenen Örs 
"Bu kanun teklifini getiren arkadaşlara söylüyorum: Sandıkla oynayan sandıkta kalır. Bu kanun teklifine bakınca anladım ki, millet geçim derdindeyken siz seçilme derdine düşmüşsünüz. Bir telaş var sizde, kaybetme korkusu bünyenizi öyle sarmış ki ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz. Son çare, Seçim Kanunu'nu değiştirelim diyorsunuz."  ifadelerini kullandı. 

VIZ GELİR TIRIS GİDER! 

Örs konuşmasında Ak Parti'nin ülkeyi çıkmaza soktuğunu ifade ederek şöyle dedi: "Siz, ülkeyi her alanda çıkmaza soktunuz, Türkiye'yi zam ülkesi yaptınız, Türkiye'yi kuyruk ülkesi yaptınız, Türkiye'yi yokluk ülkesi yaptınız ve şimdi görüyorsunuz ki seçimde kaybedeceksiniz. İktidarınızı devam ettirmek için Seçim Kanunu'yla oynuyor, kendinize göre düzenlemeler yapıyorsunuz. Ne yaparsanız yapın, ne getirirseniz getirin, hangi engeli koyarsanız koyun, vız gelir tırıs gider bize. O sandık gelecek ve siz gideceksiniz! 

DEVLET TARAF OLMAMALI 

Kanun teklifinde Cumhurbaşkanının seçim yasakları dışında tutulmasına tepki gösteren Örs, konuşmasında şu görüşlere yer verdi: "Mevcut seçim kanununa göre, seçim dönemlerinde başbakan ve bakanlar resmî araçlarını kullanamaz, resmî protokol uygulanamaz ve karşılama yapılamaz. Buradaki amaç seçim yarışına devletin karıştırılmamasıdır, devletin taraf olmamasıdır, 'Partiler yarışsın ama devlet bu yarışta müdahil olmasın."dır bu." 

PARTİLİ CUMHURBAŞKANINA YASAK YOK! 

Şimdi getirilen teklifte "İşte başbakan yok, o zaman bu yasaklar sadece bakanlara uygulansın." diyorsunuz ve partili Cumhurbaşkanını bu yasaklar dışında tutuyorsunuz. Yani "AK Parti Genel Başkanı, partili Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanlığı Forsu'yla, Cumhurbaşkanlığı protokolüyle, Cumhurbaşkanlığının bütçesiyle seçim kampanyası yapabilir." diyorsunuz. 

DEVLETİ SEÇİME SOKUYORSUNUZ! 

Bunun adı devleti seçime sokmaktır. Partili Cumhurbaşkanına hukuksuz, adaletsiz ve devlet imkânlarıyla propaganda yapma imkânı vermektir. Onun için, devlet ve partiyi aynı şahısta birleştiren bu zihniyete ve bu ucube sisteme itiraz ediyoruz."

Editör: Haber Merkezi