Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının çağdaş, laik ve demokratik Türkiye hedefi ile ilan ettiği cumhuriyetin 97. yıldönümünün gururunu yaşıyoruz. Egemenliği halka veren büyük gelişmenin yıl dönümünde tüm yurtta büyük coşku hakim olacak.

TARİHİN ÖZEL GÜNÜ
Cumhuriyet Bayramı’na özel hazırlanan programlar ile Türkiye genelinde “Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Demokrasi” denilecek. Tüm Türkiye bu özel günde Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını şükran ve rahmetle anarken geride bıraktıkları büyük eser için de teşekkür ediyor.

97.GURUR YILI
Cumhuriyetin ilan edilişinin 97. gurur yılı vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Selçuklu Müze ve Sergi Salonu'nda “Hakimiyet milletindir” sloganıyla sergi hazırlandı. Açılacak sergi Milli Mücadele'nin, askeri, siyasi, diplomatik boyutlarının yanında kültüre ve gündelik hayata yansıyan yönlerini de ortaya koyuyor. Yaklaşık 100 üzerinde obje ve belgeden oluşan sergi, büyük kahramanlıklar neticesinde kazanılan İstiklal Mücadelesi'nin bazı önemli tarihi kayıtlarını da ilk kez gün ışığına çıkartıp vatandaşla buluşacak.

Editör: Haber Merkezi