Gedikli güven tazeledi
Yol-iş Sendikası Trabzon 1 nolu Şubesi 11.Olağan Genel Kurulu Yol-iş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar ve Genel Merkez yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Türk-iş Trabzon İl temsilcisi ve Yol-iş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli tek liste ile girdiği seçimli genel kurulda  geçerli 108 oyun tamamını alarak güven tazeledi. Genel kurulda açıklamalarda buluna Gedikli “Yol-iş Sendikası olarak 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası sendika olarak üyelerimizle birlikte her zaman devletimizin yanında yer alarak hainlere karşı demokrasi nöbetlerinde ve demokrasi mitinglerinde bu duruşumuzu tüm kamuoyu ile paylaştık. Taşeron işçilerin kadro alması konusunda verdiğimiz mücadele ve sonrasında 9917 emekçi arkadaşlarımızın kadro mutluluğu yaşaması bütün taşeron işçilere umut aşılamış ve Taşerona kadro verilmesi devlet politikası haline gelmiştir. Bu mücadele de en çok emeği olan Yol-iş Sendikası Genel Başkanımıza, Genel Başkan Yardımcılarımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Taşkın gönülleri fethetti
İYİ Parti Trabzon dördüncü sıra Milletvekili Adayı Tuna Taşkın, 24 Haziran seçimlerinde gerçekleştirdiği seçim çalışmaları hem partililerin takdirini kazanırken hem de vatandaşların gönlünde taht kurdu. Taşkın, samimi bir şekilde vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Onların dertlerine ortak oldu. Taşkın’ın bu içten davranışları Trabzonluların gönlünü fethetti. Taşkın, Trabzon’da siyasette gelecek için büyük bir umut verirken Trabzon için de bir kazanım oldu. Böylece Trabzon’da yeni bir siyasi yüze kavuşmuş oldu. Birçok vatandaş, Taşkın’ın siyasi arenada partisi tarafından önemli görevlere getirilmesi gerektiğini dile getiriyor.

Akar’dan seçim değerlendirmesi
Demokrat Parti Trabzon İl Başkanı Ali Akar ile birlikte 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerini değerlendirdik. Trabzon’da AK Parti’nin başarısız olduğu iddialarına katılmadığını kaydeden Akar, “AK Parti’nin Trabzon’da başarısız olduğu yönünde söylentiler var. Bana göre AK Parti başarısız olmamıştır. AK Parti’ye verilmeyen oylar MHP’ye verilmiştir. Zaten AK Parti ile MHP’de birlikte ittifak yapıyorlar. Bu yüzden ortada başarısızlık olduğunu düşünmüyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aldığı oy ortada. Milletvekilliği seçiminde ise AK Parti ile MHP’nin aldığı oy oranı ise yüzde 69 oranında. Bu şekilde bakıldığında ortada bir başarısızlık gözükmüyor” dedi.

Başarılı doktor Aydın’a atandı
Siirt Devlet Hastanesi başhekimliğine atanan Trabzonlu hemşerimiz başarılı, genç Doktor Şeyda Kayhan, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde başhekim yardımcısı olarak görevlendirildiği öğrenildi. Kayhan, Siirt’te görevde bulunduğu süre içerisinde yöre halkına doktorluk yapmasının yanı sıra sosyal projelere de imza atarak Siirt’teki okullarda öğrencilere de yardım eli uzatmıştı. Kayhan’ın bu örnek ve başarılı çalışmaları yöre halkının gönlünü fethetmişti. Ancak Kayhan, bu güzel çalışmalarının karşılığını tam olarak alamazken Doktor Kayhan’ın bazı kişiler tarafından tehdit edildiği iddia edildi. Bunun üzerine Kayhan’ın Aydın’da görevlendirildiği öğrenildi. Bizde sonnokta gazetesi olarak Kayhan’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Trabzon'da 14 bin hastaya ulaşıldı
Trabzon’da “Evde Sağlık hizmetleri” toplantısı Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Usta başkanlığında yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcıları Dr.Oğuz Kara, İlyas Alp’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda tüm birim çalışanları ve ilgili hastane yöneticilerinin görüş ve önerileri ile birim sunumları paylaşıldı. Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Usta ise Evde Sağlık Hizmetleri'nin yürütülmesinde özveri ile çalışan birim çalışanlarına katılımcılar nezdinde teşekkür ederken, Evde Sağlık Hizmetlerinin 19 Eylül 2010 tarihinden itibaren Trabzon’da faaliyetini sürdürdüğünü söyledi. Usta, Trabzon’da yaklaşık 8 yıl önce başlayan Evde Sağlık Hizmetleri projesi kapsamında şu ana kadar 13 bin 839 hastaya ulaşıldığını belirtirken, bu hastalara 33 bin 747 ziyaret gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi