Türkmen yetimleri unutmadı
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Yetimler Günü sebebiyle verdiği iftar yemeğinde yetim çocuklarla bir araya geldi. Ramazan Ayı’nın 15. Gününe denk gelen ‘Dünya Yetimler Günü’nde yetim çocuklar için Akçaabat Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğine; Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İlçe Emniyet Müdürü Şevki Pekdemir, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Selçuk, İlçe Müftüsü Ramazan Tekin, Özel Kalem Müdürü Mustafa Mersinli, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu,ve Akçaabat İHH Başkanı Zekeriya Çağlar katıldı. Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel ve Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen iftar öncesi masaları dolaşarak çocuklarla ve aileleriyle sohbet etti.

Saka neden istifa etti?
İYİ Parti kurucu İl Başkanı Hasan Saka geçtiğimiz ay Genel Merkez ile fikir ayrılığı yaşadığı için istifa etmişti. Saka istifasıyla ilgili daha sonra açıklama yapacağını söylemişti. Saka önceki akşam sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla neden istifa ettiğini açıkladı. Saka sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: “Akçaabat’ın güçlü adayı olarak istifa ederek milletvekilliğine aday olmamı isteyen genel merkeze karşılık “ şartların benim için henüz oluşmadığını, ailemin hatta bizzat kendimin buna hazır olmadığımı, sürecin şahsımın ötesinde önemli bir memleket meselesi olduğunu, en son yapılan il başkanları toplantısında İl başkanlarının aday olmaması noktasında fikrimin net olduğunu, hatta genel başkanımızın il başkanlarının aday olmaları önündeki engelleri kaldırırken kullandığı ifadelerde büyük bir “ama” hissettiğimi bu durumda istifamın sürece ve teşkilatlarımıza zarar vereceğini bu nedenlerle aday olmak istemediğimi açık ve net olarak ifade etmeme rağmen, aday olmam konusunda şahsıma ısrarcı olunmasıdır. Benim için söz önemlidir, çünkü borçtur ve gereğini yapmam aday olmamam lazımdı, tüm ısrarlara rağmen olmadım. Zerre miskal pişman değilim. Genel Başkanımın emrinde, partimin hizmetinde nefer olmaya devam edeceğim. İnancımız tam, güvenimiz sonsuzdur”

Temel Altunbaş sahada
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, 24 Haziran seçimleri için dur durak demeden seçim çalışmalarına devam ediyor. Altunbaş, özellikle merkez ilçe Ortahisar’da çalışmalarını sürdürüyor. Gece gündüz demeden vatandaş ve esnaf ile bir araya gelen Altunbaş, 24 Haziran seçimlerini anlatıyor vatandaşlardan partisine destek istiyor. Altunbaş’ın bu tutumu partililer tarafından takdir edilirken diğer 17 ilçe başkanına da örnek olarak gösteriliyor. Partisinin oylarını artırmak için gayret gösteren Altunbaş, “Gece gündüz durmak yok. Güçlü meclis ve güçlü hükümet için ha gayret” dedi.

Cevahir heyecan kattı
Milliyetçi Hareket Partisi altıncı sıra milletvekili adayı Embiya Cevahir, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Trabzon’un en büyük üçüncü ilçesi olan Araklı’dan MHP’den aday gösterilen Cevahir, partisinin Araklı’dan oylarını yukarıya taşımak için Araklı’da çalmadık kapı bırakmıyor. Araklı’nın sevilen isimlerinden olan Cevahir’in partililer MHP’ye Araklı’da heyecan kattığını söylüyor. Cevahir’in enerjisi Araklılı vatandaşlara da pozitif olarak yansıyor. Birçok kişi Araklı’da MHP’nin oylarının artacağını iddia ediyor.

Trabzon’da LGS heyecanı
TEOG yerine getirilen Liselere Giriş Sınavı (LGS) tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da yapıldı. Dernekpazarı ilçesi dışındaki tüm ilçelerde 64 merkezde gerçekleştirilen Liseye Geçiş Sınavı’na 8 bin 641 katılırken, 3 Haziran’da yapılacak olan bursluluk sınavına ise 10 bin 385 öğrenci katılacak. Her iki sınavda bin 69 personel görev alacak. Dün yapılan sınavda öğrencilerin bir kısmı soruların zorluğundan yakınırken, bazıları ise soruların kolay olduğunu belirtti. Sabah saat 09.00 başlayan sınav 12.40’da sona ererken, okul önlerindeki bahçede velilerin yoğunluğu dikkat çekti. Bazı veliler çocuklarından daha çok kendilerinin heyecan yaptığını belirtirken artık yarın yapılacak olan sınavı düşündüklerini söylediler.

Editör: Haber Merkezi