Şeyda Kayhan ve fedakârlık
Siirt’te bir başarı hikayesinin yanı sıra bir gönül destanı yazan Trabzonlu hemşerimiz Siirt Devlet Hastanesi Başhekimi Şeyda Kayhan, bir hikayeye daha başrollük yaptı. Baykan ilçesinde doğum sancıları artan 24 yaşındaki Nuray Yıldız'ı, eşi, otomobille Siirt Devlet Hastanesi'ne götürmek istedi. Yıldız'ın yolda sancılarının daha da artması üzerine yakınları, Siirt Devlet Hastanesi'nden kadın doğum uzmanı Ahmet Yıldızbakan'ı arayarak durumu bildirdi. Bunun üzerine başhekim Şeyda Kayhan ile, Nuray Yıldız ve eşinin bulunduğu yere ulaşan Yıldızbakan, doğumun başlaması üzerine Yıldız'a müdahale etti. Doğumun gerçekleştirilmesinin ardından anne ve bebeği Siirt Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Bu sırada başhekim Kayhan'ın talimatıyla, anne ve bebeği için hastanede gereken hazırlıklar yapıldı. Yıldız ve bebeği, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Servisi'ne alındı.

Revi’nin sözlerine tepki?
Uzun süren sessizliğini bozan AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, dün basına servis edilen haberde, “Milletimiz AK Partinin hizmetlerinden gayet memnun ve bu hizmetlerin devamını istiyor. Milletimiz belirsizlik ve istikrarsızlık istemiyor. Trabzonlular her şeyin farkındadır. Kimlerin neler yapabileceğini gayet iyi biliyorlar. Sahada yapmış olduğumuz seçim çalışmalarında bu gibi geri dönüşleri memnuniyetle duyuyoruz. Milletimiz de çok iyi biliyor ki AK Parti giderse hizmet biter. Milletimiz afakî ve karşılığı olmayan söylemleri hiç dikkate almadan yapılan hizmet ve yatırımların farkında ve bilincinde karar veriyor” dedi. Gazetemizi arayan bir vatandaş, “AK Parti giderse hizmet biter” demek tehdit değil midir? AK Parti gitmezse ülkede Trabzon’da ne olacak onu anlatmalı” dedi.

Bülbül’den ruhsat açıklaması
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 31 Mayıs 2018 tarihinde MAKS/Mekansal Adres Kayıt Sistemi’nde değişiklik yaparak Yapı Ruhsatlarındaki proje müelliflerinin imza bölümlerini kaldırmıştır. Böylelikle Yapı Ruhsatı alımı aşamasında proje müelliflerinin ilçe belediyelerine giderek imza atma zorunluluğu ortadan kaldırılmıştır. Böylelikle çok uzun bir süredir bürokrasiyi azaltma adı altında sürdürülen ancak vatandaşların konforlu, güvenli, sağlıklı konutları ucuz bir şekilde edinmesini değil, ülkemizde kural dışı yapılaşmanın önünü açan ve müteahhitlerin daha fazla kazanmasını amaçlayan imar düzenlemelerine bir yenisi daha eklenmiş oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı, kamu yararı olmayan, vatandaşlarımızın güvenli, sağlıklı ve konforlu yapıları kullanmaktan uzaklaştıracak, sahteciliği yaygınlaştıracak, meslek etiği ve meslek haklarımıza aykırı, müteahhitlerin daha fazla kazanmasına yönelik bu tür uygulamalardan bir an önce vazgeçmeye davet ediyoruz” dedi.

İlik’in anne acısı
Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik’in annesi Ayten İlik, hayatını kaybetti. Uzun süredir İstanbul’da tedavi gören Ayten İlik, önceki akşam tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İlik’in annesi Ayten İlik, dün ikindi namazının ardından İskenderpaşa Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Bostancı Mezarlığında ki aile kabristanlığında toprağa verildi. Cenazeye AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, CHP Milletvekili Adayı Ahmet Kaya, İyi Parti Milletvekili Adayı Hüseyin Örs, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, oda başkanları ve çok sayıda seveni katıldı.

65 yaş aylığı alanlara müjde
3 aylık maaşı olarak bilinen 65 yaş aylığıyla ilgili çok önemli açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Erdoğan, 65 yaşını doldurmuş kişilere 3 ayda bir verilen maaşın artık her ay verileceğini belirtti. Maaşların aylık olarak Eylül ayından itibaren verileceği öğrenildi. Milyonlarca yaşlı seçimler öncesi çifte müjde ile sevinirken bazıları, “Seçim olmasa para alacağımız yoktu” diye espri patlattı.

Editör: Haber Merkezi