Büyükșehir’e 446 personel alınacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, belediye hizmetlerinin etkin ve verimli yürütülmesi amacıyla, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün,  kadro  alımına yönelik  atama izinlerini onayladı. Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği, Belediye Zabıta Yönetmeliği ve Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin ilgili maddeleri doğrultusunda;  Trabzon Büyükşehir Belediyesine 243 itfaiye eri, 144 zabıta memuru ve 7 memur;  Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (TİSKİ) 14 mühendis, 5 tekniker, 8 teknisyen, 3 kimyager, 20 veri hazırlama kontrol işletmeni ve 2 memurun ataması yapılacak. Atama izni verilen kadrolara, Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği, Belediye Zabıta Yönetmeliği ve Belediye İtfaiye Yönetmeliği hükümleri uyarınca, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından sınav ve atama işlemleri gerçekleştirilecek.

Akaç’tan Karamollaoğlu’na imza
CHP Trabzon İl Yönetim Kurulu Eski Üyesi Celal Akaç, 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olarak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu belirledi. Akaç,  Trabzon Adliyesinde ki Ortahisar 2. İlçe seçim kurulunda imzasını atarak, “Oyumuzun rengi belli. Yasa dayattı. Meslektaş, entellektüel, mücadeleci, bir de ihtiyacı var, dedim. Allah utandırmaz, inşallah” diyerek cumhurbaşkanı olarak SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan yana imza verdi.

Turgut gitti Kartal geldi
Arsin Girişimci İş adamları Derneği genel kurulu gerçekleştirildi. Kurucu mevcut Başkan Cumalı Turgut, görevini Abdullah Kartal’a devretti. Görevi devir alan Abdullah Kartal açıklamalarda bulunarak “Arsin değişiyor ve gelişiyor. Biz girişimci iş adamları olarak ilçemizin geçişmesine katkı sunmaktır. Turizmi, sanayisi, tarımı ve hayvancılığı ve ilçemin tanıtmayla ilgili olarak yönetim kurulumuz elle vererek diğer STK’larla birlikte marka bir ilçe için imkânlarımız neticesinde çalışacağız” dedi.

Hamam Çimeni’de sıkıntı bitmiyor
Akçaabat’ın büyük umutlar beklediği ancak beklenen ivmenin bir türlü yakalanamadığı Hamam Çimeni’nde dükkan kiralayıp açmayanlara belediyeden kötü haber geldi. Akçaabat Belediyesi tarafından dükkanlarını açmayanlara tebligat yapılarak,  işyerini faaliyete sokmalarını aksi takdirde kira sözleşmesinin iptal edilecek şeklinde tebligat yapıldığı bilgisine ulaşıldı.Öte yandan kiracılardan bazıların kiralamaktan vazgeçtiği ve dükkanları belediyeye geri verdiği öğrenildi. Baz işyerlerinin ise yaptıkları dekorasyonu sökerek işyerini terk etikleri gözlendi.Terk edilen dükkanların yeniden ihale yoluyla kiralanması bekleniyor.

Uzungöl’de turistlere ceza yağdı
Hafta sonu Trabzon’un turizm bölgesi olan Uzungöl’e çıktık. Sezonun açılmasına az bir zaman kala turizm tesislerini yerlerinde görelim dedik. Uzungöl’de bir ayrıntı dikkatimizi çekti. Trabzon’da şehir içinde ki trafik karmaşasına bir türlü çözüm bulamayan trafik ekipleri turizm bölgesi Uzungöl’de hem de trafiği aksatmayacak şekilde araçlarını yolun kenarına çeken sürücülere trafik cezası yazdılar. Ellerinde ki telefonlarla turistlerin araçların fotoğraflarını çeken ekipler, adreslerine APS ile ceza makbuzunu da gönderdiler. Uzungöl’de yolun kenarına araçlarına çeken turistlere ceza yazılması tartışmalara neden oldu.

Editör: Haber Merkezi