Sonnokta’da neler oluyor?
Kurulduğu günden beri halkın sesi olma ilkesiyle yoluna devam eden gazeteniz Sonnokta’da yaşanan bazı gelişmeler kamuoyunda bir hayli gündem oldu. Hatta kulis bulmakta güçlük çeken bazı siteler, “Sonnokta’da neler oluyor?” tarzında başlıklar attı. Aramızdan ayrılan arkadaşlarımızın ardından yapılan yorumlardan bir kez daha ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu görmüş olduk. Biz geçmişte de bugün de gazetemizin sizlere ulaşmasında emeği olan herkese saygılı olduk. Hepsinin giderken vermiş olduğu emek için teşekkür ettik. Yanlış yapana da böyle oldu, adam gibi gidene de. Biz her arkadaşımıza sonsuz destek verirken, arkadaşlarımız da gazetedeki emekçilerden gururla bahsederken pusuda bekleyen kuyruk acısı olan birilerinin Sonnokta’ya karşı bir cephe oluşturma çabasını görmekteyiz. Bu da bizi ZİYA’desiyle memnun ediyor. Biz halkın sesi olmaya çalıştıkça kendi borularını öttürmeye çalışıp ve buna izin vermediğimizde de yollarımızı ayırdıklarımız, “Gazeteyi gördüğüm yerde midem bulanıyor” şeklinde bir yorum yapabiliyor. Kuyruk acısı böyle bir şey demek ki. Bu tür kendinden başkasını yalan gören basın keneleri bilsin ki, sonnokta gazetesi kişilikli gazetecilik yapmaya, halka doğru haberleri doğru kişilerle ulaştırmaya, emeğe, bilgiye ve gençliğe güvenmeye ve her türlü pisliğin de başını ezmeye devam edecek. Kamuoyuna duyurulur..

Muhtar Can’ın isyanı
Yıldızlı Muhtarı Ufuk Can, sosyal medya hesabından sert bir açıklama yayınladı. Muhtar Can, yaklaşan il ve ilçe kongrelerinde Yıldızlı ve Derecik vadisinden kişilerin de yönetimde söz sahibi olması gerektiğini savunarak şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşan il ve ilçe teşkilat seçimleri ağaç diplerinde rantçı yandaş kişilerin mekânlarında listeler yapılmaya başlanmış. Ama bu listeler yapılırken mahalle temsilcileri vardır. Mahalle esnafları, iş adamları muhtarları ve her zaman devletinin yanında olan millet vardır. Kimse babasının parasına güvenmesin. Bu millet kimsenin oyuncağı değildir. İl ve ilce başkanlıkları kimsenin tekelinde değildir. İstediğimizi başkan yaparız, istediğimizi yönetime alırız, istediğimizi istediğimiz gibi kullanırız devri tarihe karışacaktır. Söğütlü-Yıldızlı ve Derecik vadisi bugün Akçaabat’ın nüfusunun yarısı, yani 2019’da 35 bin oy demek. Bugün Yıldızlı ve Derecik vadisi Trabzon ekonomisine yüzde yüz katkı sağlayan mahalleler. Ama gel gör ki ne ilde ne de ilçede bir tane temsilcimiz yok. Belediyelerde bir tane kapısını çalacağımız adamımız yok. Artık uyanma ve dirilme vakti gelmiştir. Kimse bizi yok sayamaz hem ilçe hem de ilde biz de söz hakki istiyoruz.”

MHP’li Bal’dan eleştiri
Ortahisar Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu’nun parti üyeliğinin istifasının ardından MHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Orhan Bal, eleştirilerde bulundu. Bal, il teşkilatında birlik beraberlik içerisinde hareket edilmediğini ve grupçuluğun ön plana çıktığını belirterek “Bugüne kadar partimizde hep grupçuluk vardı. Koray Aydın’ın, Muammer Demeli’nin, Muhammet Öztürk’ün tarafında olan kesimler vardı. Yani teşkilatımızda bir bölünmüşlük vardı. Hiçbir zaman tam manasıyla birlikte hareket edilemedi. Şimdi ise teker teker ayrılıyorlar. Artık partimizde yeni yüzlere ihtiyaç var. Gidenlerin yerine yeni arkadaşlarımızın gelmesi partimizin belki de çok daha iyi olmasına vesile olacaktır. Şunu da eklemek isterim ki giden arkadaşlarımız, kendileri için mi yoksa parti için mi çalıştı. Burada önemli olan partiye hizmet etmektir” dedi.

Beşikdüzü’nde görev değişimi
Ülkü Ocakları Trabzon İl Başkanı Mihrab Altınışık'ın gerçekleştirdiği devir teslim töreninde taktir edilen çalışmalar yaparak görevi iki senedir sürdüren Miraç Manzak bayrağı Doğukan Zıp'a devretti. MHP Beşikdüzü İlçe Başkanı Ümit Yaylı, İlçe Yöneticileri, çevre İlçelerdeki Ocak Başkanları ve çok sayıda Ülkücünün katıldığı devir teslim töreninde yapmış olduğu çalışmalardan ötürü Manzak'a teşekkür eden Ülkü Ocakları Trabzon İl Başkanı Mihrab Altınışık “Mübarek davamızda, Allah rızasını kazanabilmek için verdiğimiz mücadele asla bitmeyecektir. Evimiz olan Ülkü Ocaklarının topluma kazandırdığı her fert ilim,irfan medeniyet yolunda davasına hakla, hakikatle sarılarak örnek olmaya, parmakla gösterilecek çalışmalar yapmaya, var gücünle çalışmaya devam edecektir. Yeni görevinde Doğukan Zıp'a başarılar dilerim.Allah utandırmasın” dedi.

Editör: Haber Merkezi