Vali Yavuz bilgilendirecek
Trabzon Valisi Yücel Yavuz bugün saat 10.00’da 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı başlama dönemi öncesinde okul güvenliği ve uyuşturucuyla mücadele konusunda basın bilgilendirme toplantısı düzenleyecek. Vali Yavuz’un eğitim öğretim sezonu öncesi okul önlerinde alınacak önlemler ve yapılacak uygulamalar hakkında bilgiler verecek.

Ayrıca son yıllarda okul çevrelerinde yaşanan olumsuz hareketlerin önüne hangi uygulamalarla önüne geçileceği merak konusu. Bilindiği üzere Trabzon’da okul önleri ve çevrelerinde gençlerin sigara içtiği görüntülerine sıkça rastlanıyor.

Revi’nin dosyasında ne var?
Önceki gün AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan il başkanları toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları ile birlikte katılan AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Ankara’dan dolu döndü. Erdoğan’ın gerek herkese açık toplantılarda gerekse de il başkanları toplantısında verdiği mesajlar ışığında listeler şekillenecek. Erdoğan’ın uyarıları titizlikle dikkate alınacak. Erdoğan’ın dediği gibi, teşkilatlarda köklü bir değişim yaşanıp gençlere görevler verilecek. İl başkanlığı görevinde yoluna devam etmesine kesin gözüyle bakılan Haydar Revi de gerekli değişimleri yapmak için geniş kapsamlı dosya hazırladı. Titiz bir çalışma programı belirleyen Revi’nin, listesini de yapmaya başladığı öğrenildi.

Büyükşehir’den su cevabı
Gazetemizin 5 Eylül sayısında çıkan “Cefakâr Karadeniz kadını yağmur suyu biriktirerek su ihtiyacını karşılıyor” haberimize Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’ndan cevap geldi. Açıklamada “Büyükşehir yapılanması öncesinde ilgili kurumlarca inşa edilen tesiste bulunan depolar, Cumapazarı Mahallesi Taşhan Mevkii’nin üst kısımlarının alt kotunda bulunduğu için Taşhan Mevkii’ndeki bazı hanelere su ulaşmamaktadır. Mevcut içme suyu deposu seviyesinin üst kotunda bulunan 30-40 haneyi içine alacak şekilde Taşhan Mevkii’nin tümüne yeterli içme suyu temini sağlayabilmek amacıyla TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından proje çalışmalarına devam edilmektedir. Ayrıca haberde konu edilen Şehriye Gündoğdu’ya ait idaremize kayıtlı herhangi bir abonelik bulunmamakla birlikte, yaz aylarında su sorununun yaşandığı dönemlerde kendilerine ait olan 10 m3 kapasiteli içme suyu deposuna TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından tankerlerle ücretsiz olarak içme suyu verilmektedir” denildi.

Aydın heyecanlı mı heyecanlı…!
Trabzon’un saygın işadamlarından Firar Aydın, bugünlerde heyecanlı mı heyecanlı! İşadamının biricik kızı Esra Aydın, 10 Eylül Pazar günü saat 19.00’da Gökay Tomrukcu ile Zorlu Grand Hotel’de yapılacak olan nikah töreni ile dünya evine girecek. Sonnokta gazetesi olarak bizde genç çifte hayırlı olsun dileklerimizi ve mutluluk temennilerimizi iletiyoruz.

Terminalde sigara içmek serbest!
Trabzon şehirlerarası otobüs terminalinde kapalı alanlarda sigara içilme yasağına uyulmuyor. Özellikle firma ve banko çalışanlarının terminalin kapalı alanında sigara içmeleri güvenlik kameralarına da yansıyor. İçilen sigaraların izmaritlerin terminal iç alanına atılması ise, durumun vehametini gözler önüne seriyor. Kapalı alanlardaki sigara yasağına uyulmamasının 62 TL cezası olduğunu ilgililere hatırlatıyor bundan sonra daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi