Cora’ya sevgi seli
AK Parti Trabzon Milletvekili ve Adayı Salih Cora gece gündüz demeden, yorulmadan seçim çalışmalarını sürdürüyor. Hem Ortahisar’ın tüm mahallelerinde hem de Trabzon’un tüm ilçelerinde vatandaşlarla buluşan Cora, partisine destek istiyor. Milletvekili Cora, gittiği her yerde vatandaşların sevgisiyle karşılaşıyor. Trabzon’un en genç milletvekili olan Cora’yı bağrına basan vatandaşlar, aynı zamanda sorunlarını da kendisine iletiyor. Cora da vatandaşların sorunlarını dinleyerek çözüm için elinden geleni yapacağını söylüyor. Cora önceki gün de Tonya’da vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaretlerin ardından AK Parti Tonya İlçe Başkanlığını da ziyaret eden Cora, “AK Parti Tonya İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ettik. Teşkilat mensuplarımızla seçim çalışmaları hakkında genel bir değerlendirme yaptık. Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı yeni dönemin ilk Cumhurbaşkanı yapacağız inşallah” dedi.

CHP iftara çağrılmadı mı?
CHP Düzköy İlçe Başkanı Ahmet Bekar, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 7 Haziran Perşembe günü  Düzköy ilçesinde verdiği iftar yemeğine CHP Düzköy Belediye Başkanı, CHP Düzköy ilçe başkanı ve meclis üyelerinin davet edilmediğini iddia etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bekar, “AKP’li Büyükşehir Belediyesi ve AKP Düzköy İlçe Başkanlığı birlik ve beraberliğin sofrasında ve iftarında bulunmanızı istemedi, ayrımcılığın baş rolündedirler. Düzköy ilçemiz 14 bin nüfusuyla; köyleriyle, mahalleleriyle bir bütündür. Cenazelerimizde, tabutlarımıza birlikte omuz verip acılarımızı paylaşıp dindireceğiz. Düğünlerimizde sevinçlerimize ortak olmaya devam edeceğiz. İyi günümüzde de kötü günümüzde de birlik olmaya, beraber olmaya, dayanışma ruhuyla Düzköy'ümüzü yüceltmeye ve büyütmeye devam edeceğiz. Bu bütünlüğümüzü ne AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ne de AKP Düzköy İlçe Başkanlığı bozamayacaktır” dedi.

Nurcan Yazıcı tepkili
Milliyetçi Hareket Partisi’nin saflarından ayrılarak İYİ Parti Trabzon’dan milletvekili adayı olması beklenen Nurcan Yazıcı sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak isyan bayrağını çekti. Yazıcı, kendisini eleştirenlere sert tepki göstererek İYİ Parti’den neden aday olmadığını da açıkladı. Yazıcı sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu: “Birazcık siyasi eleştirilerde bulunsam, "aday olamadın da ondan mı" diyen kişilere; ben İYİ Parti’ye aday adaylık başvurusunda dahi bulunmadım. Sizce neden? Birazda buna kafa yorun. Susuyorsam bu asaletimdendir”

Vatandaşın çukur isyanı
Yer, Trabzonspor Kadir Özcan Gençlik Yetiştirme Merkezi’nin hemen karşı kaldırımı. Hiçbir sokak lambasının olmadığı; gelen geçen arabaların farlarıyla aydınlanan yolda kendinizi bir anda çukurda, akabinde de hastanede bulabilirsiniz. Nedeni ise kaldırım genişliğinde yarısı kırık bir rögar kapağı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne yürüme mesafesi iki dakika. Ama korkulacak bir şey yok eğer başınıza bir şey gelirse sizi kurtarmaya gelecek. İtfaiye sadece 100 metre ilerinizde. İşin esprisi bir tarafa vatandaşlar yetkililere seslenerek insanların can güvenliğini tehlikeye sokabilecek bu durumun bir an önce düzeltilmesini istedi.

Vatandaşlar sesten şikayetçi
Trabzon’da vatandaşlar partilerin sesli araçlarından şikayetçi. Özellikle sabah çok erken ve gece geç saatlerde çalınan parti şarkıları ile genel başkanların anonslarını dinlemek istemeyen vatandaşlar sesli sistemin partiye bir faydası olmayacağını söylediler. Dün gazetemizin ihbar hattına bu konuda çok sayıda şikayet aldık. Vatandaşlar, “Herkes nereye oy vereceğini çok iyi biliyor. Kimse parti araçlarının müzikleri ile oy vermez. Bunlar hem ciddi paralar hem de çok kötü ses kirliliği oluşturuyor. Bunlara bir son verilmesi lazım” dediler.

Editör: Haber Merkezi