Soylu ve Ulusoy Çalıştay’da
Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy, Ankara'da yapılan Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Çalıştayı'na katıldı. TOBB Konferans Salonu'nda başlayan ve 2 gün sürecek olan çalıştayın açılışına, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da katıldılar. Aynı zamanda Türkiye-İran İş Konseyi Başkan Yardımcısı ve Trabzon TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı da olan Hülya Ulusoy, çalıştayda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya gelerek görüşmede bulundular.

Emniyeti suçlamak moda mı?
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ilçede yaşanan trafik sorunuyla ilgili yine Emniyeti suçlayarak “belediyenin yetkisinin olmadığını” iddia etti. Türkmen, “Belediye şehir içerisinde trotuarlardan, trotuar işgallerinden sorumludur. Yoldaki trafiğin akışından belediye sorumlu değildir. Şunu da bilmek lazım caddelerde, şehir içinde trafik tıkanıyorsa bunu takip edecek olan Emniyettir. Belediyenin yol içerisinde ceza kesmek, sıkışıklığı önlemek gibi bir imkânı ve yetkisi yoktur” demiş. Hatırlanacağı üzere Gümrükçüoğlu da basın toplantısında Maraş Caddesi’ndeki trafik sorunu için topu Emniyet’e atmıştı. Bu iki açıklamanın ardından Emniyet’te, “Bizi suçlamak moda mı oldu?” söylentilerinin yükselmesine neden oldu.

TTSO’da seçim heyecanı
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın seçim tarihi belli oldu. TTSO yönetimi, 5 Ekim 2017 Perşembe günü Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin yapılması önünde karar aldıklarını hakem heyetine bildirdi. Kararın onaylanması sonrası 5 Ekim 2017 Perşembe günü TTSO üyeleri sandık başına gidecek. Bilindiği üzere Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda mevcut başkan Suat Hacısalihoğlu yeniden yönetim kurulu başkanlığına, Meclis Başkanı Şadan Eren de aynı görevine devam etmek için aday olduklarını ilan etmişlerdi. TTSO başkanlığı için Başkan Hacısalihoğlu’nun karşısında Erkut Çelebi, Ahmet Sarı, Ekrem Çapkınoğlu ve Temel Kofoğlu gibi isimler de bulunuyor. Tüm isimler tam gaz çalışmalarına devam ediyor.

Fındık düştükçe düşüyor
Ağustos ayında serbest piyasada fındık fiyatı 8,5 lira civarında başlamıştı. Alımların devam ettiği günlerde fiyatın artacağını uman üretici hayal kırıklığına uğradı. Okulların eğitim ve öğretime başlayacak oluşu sebebiyle gurbetçilerin ellerindeki fındığı bir an önce pazara indirip sıcak paraya çevirerek çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılama yönelimi, tüccarların fiyatları yukarı tırmandırmak yerine olduğundan daha aşağı çekmesine neden oldu. Sezon başında serbest piyasada 8,5 liradan başlayan fındık alımları bugünlerde elli randımanlı fındıkta 8.25 liraya gerilerken randıman bakmadan yapılan alımlarda bu fiyat 7 lira seviyesine indirildi. Bazı esnafların, “7 TL’den bile almıyoruz” dedikleri bile iddia edildi.

Büyükşehir’den Mersin’e plaj
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Mersin (Akçaabat) Aile Plajı, Trabzonluların akınına uğruyor. Yaz sezonunun başından itibaren faaliyet gösteren plajda vatandaşların tüm ihtiyaçlarına cevap veriliyor. Plaj alanında soyunma ve duş kabinleri, wc, piknik ve yeme-içme yerleri modern bir şekilde halka hizmet veriyor. Mersin Aile Plajı, boğulma olaylarına karşı alınan can güvenliği tedbirleri ile de güvenli ‘plaj olarak’ dikkat çekiyor. Plaj alanında, ailece denize girmek isteyenler için de ayrı bir alan bulunuyor. Trabzonluların denizden faydalanmalarını istediklerini belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “Sürmene’de de hazırladığımız Kadınlar Plajında da sona gelinmiştir. Sadece kadınlarımızın yararlanabileceği Kadınlar Plajı gelecek yaz sezonunun başından itibaren hizmete açılacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi