Erdoğan Genç’e ne dedi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı gece saat 02.30 sıralarında Trabzon Havalimanı'ndan uğurlayanlar arasında yer alan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ile cumhurbaşkanı arasında geçen diyalog merak konusu oldu. AK Parti il Kongresi için Trabzon'a gelen Cumhurbaşkanı Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi'nden dolayı Başkan Genç'e daha önce de memnuniyetini ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu gelişinde de kendisini havaalanından uğurlayan Başkan Genç'e teşekkürlerini ilettiği ve, "Halk ile olan diyalogunu duydum, bunu takdir ediyorum... Halkın sana teveccüh göstermesi, seni sevmesi önemli. AK Parti'nin istediği başkan tipi de budur zaten. Bu seçimde sana çok iş düşüyor. Halk ile iç içe olmayı asla bırakma." ifadelerini kullandığı belirtiliyor.

MHP’de oylar Akşener’e mi?
MHP Trabzon teşkilatı 24 haziran seçimlerine hazırlanıyor mu hazırlanmıyor mu belli değil. Adaylar geziniyorlar ama kendileri de sanki kazanacaklarına inanmıyor. Hatta bırakmışlar gibi. Geçen gün şehrin bir çay ocağında konu yine siyasetti. MHP’li olduğunu belirten 2-3 kişi yanındakilere, “Bizim teşkilatın çoğunu tanırım ben. Bizden hiç kimse Tayyip Erdoğan’a oy vermeyecek. Arkadaşlarımızla birlikte oyumuz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Meral Akşener’e, milletvekilliği seçimlerinde ise partimiz MHP’yedir” dedi. Bunu ilk kez duymadığımızı ifade edelim. MHP’nin milletvekilleri adaylarının sahadaki hal ve tavırlarına, basını, STK’ları yok sayan yaklaşımlarına bakılırsa adaylar da çay ocağındaki gençlerden farklı düşünmüyor. AK Parti Trabzon’da MHP’den bir şey beklememeli.

Mermertaş’ın mutlu günü
Basın İlan Kurumu Trabzon Şubesi Başkanı Muharrem Mermertaş, hayatının belki de en mutlu gününü yaşıyor. Geçtiğimiz gün baba olan Mermertaş, sosyal medya hesabından eşi ve bebeklerinin fotoğrafıyla birlikte duygulu olduğu kadar da anlamlı olan bir mesaj paylaştı. “Sana bakmak, suya bakmaktır. Sana bakmak, bir mucizeyi anlamaktır. Sana bakmak bir beyaz kağıda bakmaktır. Sana bakmak suya bakmaktır. Gördüğün suretten utanmak. Sana bakmak bütün rastlantıları reddedip, bir mucizeyi anlamaktır. Sana bakmak, Allah’a inanmaktır... Yılmaz Erdoğan” Bizler de sonnokta olarak Mermertaş ailesine yeni evlatları ile mutluluklar diliyoruz.

Bilet fiyatları dudak uçuklatıyor
Trabzon’a uçak biletleri, dudak uçuklatıyor. İl dışından Trabzon’a gelmek isteyenler bir kere daha düşünecek. Bilet fiyatlarının çok yüksek olması vatandaşları mağdur ederken Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acentaları Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga’yı da isyan ettirdi. Çavga sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Şehir dışında akrabası olanlar bu üç gün boyunca ölmesin, çocuklar bayramlaşmaya gelirler diye de düşünmesin! İstanbul’da yaşayan 2 çocuklu toplam 4 kişilik aile bayram için ya da cenaze için bugün Trabzon’a gelmeyi düşünse işte bilet fiyatları. 1. Havayolu: 4.274 lira, 2. Havayolu: 2.559 lira, 3. Havayolu: 2556 lira. Not: Fiyatlandırma 14 Haziran geliş 17 haziran dönüş olarak yapılmıştır. 1 havayolunda dönüş tarihi 18 Haziran’dır”

İşte kutlama programı
Trabzon Valiliği bayramlaşma programı belli oldu. Buna göre sabah saat 10.00’da Şehitlik ziyareti ile başlayacak programlar, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Fatih Devlet Hastanesi, 112 Acil Çağrı Komuta Merkezi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Köşk ve Çamlık huzurevinde bayramlaşma ile devam edecek. Bayramın ikinci gününde ise saat 11.00’de Atatürk Alanı’ndaki eski belediye binası önünde halk ve il protokolü ile bayramlaşma programı yapılacağını duyurdu.

Editör: Haber Merkezi