Bakan Soylu’dan önemli açıklama
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı İkiyaka Dağları'nda vatan nöbeti tutan askerleri ziyaret edip, bayramlarını kutladı. Helikopterle İkiyaka Dağları'na giden Bakan Soylu, “Hakkari'deki operasyonlarda, 116 kalaşnikof, 1 doçka, 5 piyade tüfeği, 3 güdümlü tanksavar mühimmatı, 13 biksi makineli tüfek, 5 RPG-7, 7 keskin nişancı tüfeği,  1 bomba atar, 1 adet av tüfeği, 217 el bombası, 239  taarruz tipi el bombası ele geçirildi. Bunun ötesinde de aldığımız bilgi çerçevesinde, yaklaşık 2 kamyon mühimmat ele geçirildi. Özellikle terör örgütünün çok önemli bir cephaneliğini ele geçirilmiş oldu” dedi. Öte yandan Bakan Soylu, önceki gün Suruç’ta hainlerin şehit ettiği, Şanlıurfa Milletvekilimiz İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız’ın cenazesine katıldı.

Büyükşehir’den bayram mesaisi
Trabzon Büyükşehir Belediyesi bayram nedeniyle Trabzon halkına sunduğu hizmetlerle dikkat çekti. Trabzonluların bayramı en güzel şekilde geçirmesi için günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kabir ziyaretlerini rahatça yapabilmeleri için şehir merkezindeki kabristanlıklara ücretsiz otobüs seferleri düzenleniyor. Büyükşehir Belediyesi, Boztepe ve Bahçecik mezarlıklarında kabir ziyareti yapacak vatandaşlar için Meydan Parkı kenarından otobüs kaldırırken, Bostancı ve Sülüklü mezarlıklarına gitmek isteyen vatandaşlar için ise Baro binası önünden otobüs seferleri gerçekleştiriliyor. Mezarlıklara ücretsiz otobüs seferleri 09.00-16.00 saatleri arasında icra ediliyor. Büyükşehir Belediyesi ayrıca şehir merkezindeki kabristanlıklarda bayramın birinci günü, gün boyunca Kur-an’ı Kerim okuttu.

Azmi Turhan Tonyalı’ya veda
Trabzon’da camianın hatırı sayılır yardım sever iş adamlarından olan kentin duayen ismi Hacı Azmi Turhan Tonyalı (81), hayata gözlerini yumdu. Tonyalı, Cuma namazına müteakiben Aktoprak Mahallesi (Tirzik)’ndeki aile kabristanlığına defnedildi. Kuyumcular çarşısında Bizim Kuyumculuk ve Örnek İş Kuyumculuğun öncüsü olan Tonyalı’nın çocukları, Ekrem Tonyalı, Şükran İskender, Şenol Tonyalı, Şeyma Eroğlu ile Azmi Turhan Tonyalı’nın ağabeyi Hacı İhsan Tonyalı, kardeşi Hacı Nedim Tonyalı, gelini Emine Tonyalı, Esra Tonyalı, torunları Ecren İskender Dericioğlu, Hasan Tonyalı, Ezgi Erdoğlu Maraba, Fatih Tonyalı, Meryem İskender Demirci, Gülçin Tonyalı Altun, Merve Eroğlu, Salih İskender, Cihangir Tonyalı, Murathan Tonyalı, damatları Hasan İskender, İsmail Eroğlu gelen taziyeleri kabul ettiler. Sonnokta ailesi olarak Azmi Turhan Tonyalı’ya Allah rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Köseoğlu aday gibi çalışıyor
AK Parti Trabzon Milletvekili, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Av. Ayşe Sula Köseoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak İslam âleminin bayramını kutladı. Köseoğlu, “Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini hazmedemeyen karanlık odakların, terörden beslenen ve medet uman çevrelerin bütün çabalarına rağmen, millet olarak birliğimize, dirliğimize, huzurumuza, istikrarımıza sahip çıktığımızın en önemli göstergelerinden biri de bayramlardır” dedi. Öte yandan Köseoğlu milletvekili adayları gibi sahada seçim çalışmalarına devam ediyor. Bayram ziyaretlerinde kendisine gösterilen ilgiden bir hayli memnun olan Köseoğlu, vatandaşlardan destek istedi. Köseoğlu’nun temposu vatandaşlara, “Aday gösterilmeyenler küsüp kenara çekilirken Trabzon’un Ayşe’si Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmıyor” dedirtti.

Editör: Haber Merkezi