Cora’dan yol teşekkürü
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, “Yayla yollarının çilesini yaylacılar iyi bilir. Maçka-Haçka-Tonya-Şalpazarı-Vakfıkebir-Beşikdüzü ilçemizin ortak kullandığı yaylaları birbirine bağlayan Kadırga Yayla yolunun bir kısmı asfaltlanarak hizmete sunuldu. Bu yolun asfaltlanmasında büyük emeği ve çabası olan Ortahisar Belediye Başkan'ımız Ahmet Metin Genç ve Vakfıkebir Belediye Başkan'ımız Muhammet Balta ya canı gönülden teşekkür ederiz. Bu yolun geri kalan kısmının asfaltla tamamlanmasında da desteğini esirgemeyeceklerini biliyoruz. Kendilerine teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz” dedi.

Musluktan çamur akıyor!
Kim derdi ki doğal su kaynaklarının en bol olduğu Karadeniz’de su sıkıntısı yaşanacak diye. Ama başımıza gelecek varmış. Büyükşehir olduk ya her şey gibi suyumuz da elimizden alındı. Trabzon’un hemen hemen bütün ilçelerindeki kırsal alanda içme suyu konusunda ciddi sıkıntılar var. 61 saatte yer alan habere göre TİSKİ, bu tür çamurlu suların boruların eskimesinden kaynaklandığını belirtiyormuş. Bundan 3 yıl öncesine kadar içinden pırıl pırıl sular akan borular her ne hikmetse Büyükşehir el atınca eskidi. Kırsal kesimde kuyu ve yağmur suları ile ihtiyaç karşılanırken TİSKİ, bu su kullanımından da ücret talep ediyor. Yani gerek su depolarının yapımında gerekse de bugüne kadar bakımlarında bir dahli olmayan TİSKİ vatandaşın cebinden yaptırdığı su depolarından gelen sudan da para alıyor. Kırsal alanının su ihtiyacı için Karakaya barajı gündemde. DSİ bu konuda çalışmalara başlamış olsa bile musluktan akan çamurlu sular sosyal medyanın gündemindeki yerini koruyor. Köylü, “Keşke Trabzon Büyükşehir olmasaydı da kendi suyumuzu kendimiz dağdan temin etseydik. El attılar berbat edip bıraktılar” diye dert yanıyor.

TUFFEST dolu dizgin
Trabzon Uluslararası Film Festivali, dün akşam hem Atatürk Alanı’nda hem de Zağnos Vadisi’nde ücretsiz olarak film gösterimi sundu. Zağnos Vadisi ve 7 ilçede kurulan yazlık sinemalara halkın gösterdiği yoğun ilgiyi göz önünde bulunduran TUFFEST yönetimi Atatürk Alanı’nda da film gösterilmesi kararını aldı. Gündüzleri birçok sanatsal faaliyetler, söyleşiler ve panellerin yer alacağı Atatürk Alanı’nda her akşam 21.00’da bir film halkın izlemesi için gösterime sunulacak. Atatürk Alanı’nda dün akşam başrollerini Demet Akbağ, Yetkin Dikinciler’in oynadığı ve yönetmen Çağan Irmak’ın filmi Nadide Hayat Trabzonlulara ücretsiz şekilde gösterildi. TUFFEST’in bu uygulaması bir zamanlar köylerde dahi olan açık hava sinema kültürünü hatırlattı. Öte yandan kamuoyunda TUFFEST’te bir organizasyon eksikliği olduğu yönünde şikâyetler geliyor. İlk olduğu için bu tür aksaklık ya da noksanlık olabilir diyor bundan sonraki organizasyonlarda bu hatalardan ders alınacağını umuyoruz.

Nedir bu Yıldızlı’nın çektiği!
Trabzon’un en değerli vadilerinden biri olan Yıldızlı vadisinde son yıllarda yapılan çalışmalar “Nedir bu Yıldızlı’nın çektiği” dedirtiyor. Önce Sera Gölü’nün kıyısına yürüyüş yolu adı altında resmen duvar örüldü. Bakan Soylu geldi, inceledive talimatı verince de yıkımına başlandı. Şirket yetkilileri 200 bin tl zararlarının olduğunu belirtti. Birileri ise bunun dile getirilmesini yanlış anladı. Kimse 200 bin tl’nin çöpe gitmesine değil beceriksizlik sonucu çöpe gitmesine yanıyor. Ardından Yıldızlı’da bir üst geçit yapıldı. Girişinde engelli merdiveni olup çıkışında olmayan 400 metrelik bir üst geçit. Bu kadar hata bu kadar iş bilmezlik fazla değil mi? Yani sanki birileri insanları devlet görevlilerinden ve hatta devletten soğutmak için bilerek ve hatta inatla yanlış üstüne yanlış yapıyor. Metal yorgunluk sadece AK Parti’de değil Trabzon’un her tarafında var.

Geçmiş olsun Düzenli
Saadet Partisi Trabzon’un en önemli isimlerinden biri olan Dursun Ali Düzenli’nin Hakkari’de asker olan yeğeni Furkan Düzenli PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanarak gazi oldu. Hakkari’de yoğun bakımda tedavi altına alınan Düzenli’nin sağlık durumunun iyi olduğu ancak enfoksiyon riski nedeniyle ailesiyle dahi görüştürülmediği öğrenildi. Bizler de sonnokta gazetesi olarak başta devletin bekası için askerlik görevinin ifa ederken gazi olan Furkan kardeşimize acil şifalar diler, Dursun Ali Düzenli başta olmak üzere tüm Düzenli ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Editör: Haber Merkezi