Sürmen’in istifası!
Trabzon’da 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı olan Ayhan Sürmen dün yaptığı açıklama ile AK Parti’den ayrıldığını kamuoyuyla paylaştı. Bundan sonraki siyasi hayatını MHP’de sürdüreceğini söyleyen Sürmen, “Artık yuvamda, MHP’de FETÖ’süz, vatanperver ülkücü kardeşlerimle omuz omuza ülkem için mücadele edeceğim” açıklamasında bulundu. Haberin duyulmasının ardından Sürmen’e destek de veren oldu tepki gösteren de. Sürmen’in bu geçişini samimi bulmayan bazı vatandaşlar, “Bunca zamana kadar aklın neredeydi. FETÖ’süz vatansever ülkücüler çıkarın bitince mi aklına geldi” diye tepki gösterdi. Anlaşılan Sürmen’in MHP’de de kabul görmesi bir hayli zaman alacak.

Ayyıldız’dan Soylu’ya destek
Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yapılan saldırılara tepki gösterdi. İçişleri Bakanının Türkiye için gecesini gündüzüne kattığını belirten Başkan Ayyıldız şunları söyledi: “Türkiye çok zor bir süreçten geçmektedir. Bu zor süreçte en büyük görevlerden birisini de Trabzon’umuzun evladı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu üstlenmektedir. Ülkemizdeki terör sorununu kökten çözecek olan ve terörle mücadele tarihinin en başarılı ismi olan bakanımıza sadece Trabzon değil tüm Türkiye, sadece Ak Parti değil tüm siyasi partiler destek olmalıdır. Durum bu haldeyken bakanımızı hedef tahtasına koymak hiçbir şeyle ifade edilemez. Milletimizin gücünü arkasına alan Bakanımızın her zaman yanındayız, destekçisiyiz.”

KTÜ’ye 45 akademisyen
KTÜ’den yapılan açıklamaya göre, Mühendislik Fakültesine 4, İktisadi ve İdari Bilimler ile Tıp fakültelerine 3'er, İletişim Fakültesine 2, Fatih Eğitim, Hukuk, Mimarlık, Of Teknoloji ile Orman fakültelerine ise birer profesör alınacak. Tıp Fakültesinde 4, Fatih Eğitim Fakültesinde 2, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile İktisadi ve İdari Bilimler, Mimarlık, Mühendislik, Of Teknoloji ile Orman fakültelerinde ise birer doçent görevlendirilecek. Fen Fakültesine 5, Tıp Fakültesine 4, Of Teknoloji Fakültesine 2, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Diş Hekimliği, Edebiyat, Hukuk ve İletişim fakültelerine de birer yardımcı doçent alınacak.

Kadrolara başvurular 2 Ocak 2018'e kadar yapılabilecek.

Usta güven tazeledi
Yetişme Çağındaki Çocukları Koruma Derneği’nde olağan genel kurulu Ortahisar İlçesi Fatih Semtindeki lokalde yapıldı. Mevcut başkan Nuray Usta’nın yeniden başkan seçildiği kongrede Cemil Kırmızı (Başkan Yardımcısı), Gizem Sağlam Bülbül ( Sayman), Şahsenem Adıgüzel ( Üye), Nazım Yılmaz ( üye) oldular. Önümüzdeki üç yıl görevde kalacak olan bu yönetim çalışmalarına hızlı başladı. Görev anlayışını dezavantajlı tüm çocuklara danışmanlık ve yardım yapmak olarak benimseyen dernek yönetimi küçükler için drama eğitimi vermeye başladı.

Yazarlar Birliği’ne Tuna
Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şubesi Olağan genel kurulu Sanat evinde gerçekleştirildi. Daha önce üç yılda bir yapılan olağan genel kurul yazarların ortak kararıyla iki yıla indirildi. Tüzük değişikliği sonrası tek listeyle gerçekleştirilen olağan genel kurulda Kamuran Tuna yeni dönemin başkanı olurken listesinde Osman Kenan Aksoy, İlhan Sağlam, Fatma Karahasanoğlu ile Neslihan Eyüboğlu yer aldı. Yeni dönemdeki görev anlayışları hakkında konuşan Tuna, “Trabzon’daki yazarlar arasında birlik sağlamanın mücadelesini vereceğiz” dedi. Yazarlar Birliği yönetimi önümüzdeki günlerde gerçekleştirecekleri toplantıda görev dağılımını yapacak.

Editör: Haber Merkezi