Karamollaoğlu’na yoğun ilgi
Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu’nu Trabzon Havalimanı’nda partililer karşıladı. Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Ahmet Yakuphan başta olmak üzere SP Trabzon Milletvekili Adayları ve partililer Karamollaoğlu’nu havalimanında karşılamak için hazır bulundu. Partililerin havlimanına akın ettiğini gören Karamollaoğlu, kendisine gösterilen yoğun ilgiden memnun kaldı. Öte yandan havalimanında gençlerin kalabalık olması dikkatlerden kaçmazken bu durum Genel Başkan Karamollaoğlu’nu son derece memnun etti.

Avustralya Büyükelçisi Trabzon’da
Avustralya’nın Türkiye Büyükelçisi Marc Innes-Brown, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’nun da yer aldığı ziyarette, Büyükelçi Innes-Brown, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Başkan Yardımcısı Tolga Avcı ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Özcan İlarslan ile görüştü. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Büyükelçi Innes-Brown’a Trabzon’un ticari ve ekonomik yapısı hakkında bilgi verdi Hacısalihoğlu, “Trabzon tarih boyunca bir ticaret ve lojistik merkezi olmuştur. Tarihi İpekyolu’nun Karadeniz’e ve dünyaya açılan kapısı olan Trabzon’da günümüzde de ekonominin yüzde 80’i ticaret olarak devam etmektedir. 4 organize sanayi bölgesinde devlet teşvikleri ve bedava arsa tahsisine kadar birçok yatırım kolaylığı sağlanmaktadır” dedi. Trabzon’dan memnun ayrılan Büyükelçi Marc Innes-Brown, “Trabzon ekonomik anlamda çekici bir yer” dedi.

CHP’li Aydın tam gaz
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon üçüncü sıra Milletvekili Adayı Hikmet Nuri Aydın, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Aydın’ın yaptığı çalışmalar her ne kadar kamuoyunda çok fazla görünmese de sessiz ama derinden çalışmalarını sürdürüyor.  Aydın, sanki birinci sıra adayıymış gibi başta Ortahisar olmak üzere Trabzon’un tüm ilçelerinde çalışmalarına devam ederek partisine destek istiyor. Esnafın ve vatandaşların talebini dinleyen Aydın, dün de Tonya’da vatandaşlar ile bir araya geldi. Aydın, “Tonya’da Hoşarlı’dayız. Hayvancılık bitmiş, Tonya-Süt iflas etmiş. Bir litre süt bir lira. İnsanlar ağlıyorlar. Yetti artık ‘tamam’ diyorlar” dedi.

CHP’li adaylar neden sessiz?
CHP Trabzon Milletvekili Adayları arasında çalışmalarıyla birinci sıra adayı Ahmet Kaya ile üçüncü sıra Milletvekili adayı Hikmet Nuri Aydın ön plana çıkıyor. Bazı partililer, diğer milletvekili adayları Sunay Kurtoğlu, İsmail Kaynar ve Mertcan Fero’nun işi ağırdan aldıklarını iddia ediyor. Bu iddialarını da CHP Trabzon’dan ikinci sıra adayı olarak Saadet Partili Abdülkadir Çelebi’nin ikinci sıradan aday olarak gösterilmesi ve Trabzon’da hiçbir çalışma içerisinde bulunmadığına bağlıyorlar. Bu durumun bazı partilileri rahatsız ettiğini söylüyorlar. Milletvekili adayları bu duruma tepki gösterir mi göstermez mi bilinmez mi yalnız hem Kurtoğlu hem Kaynar hem de Fero, Trabzon’da büyük bir ciddiyet içerisinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Fakat şu bir gerçek ki bu çalışmalarını kamuoyuna sunma noktasında zayıf kaldıkları bir gerçek.

MHP’li adaylar nerede?
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Milletvekili adaylarının seçim çalışmaları birçok partiliyi memnun etmiyor. MHP Trabzon birinci sıra Milletvekili Adayı Nihat Birinci’nin çalışmaları haricinde diğer vekil adaylarının çok fazla kamuoyunda görünmemesi partilileri rahatsız ediyor. İsmini vermek istemeyen partinin önde gelenlerinden bir kişi bu konuda sitemini dile getirerek “Vekil adaylarımızın çalışmalarını medyada göremiyoruz. Oysa diğer partilerin vekil adaylarının haberlerini hemen hemen hergün gazetelerde görebiliyoruz. Trabzon’da sokakta vatandaşlara sorsanız ‘MHP Trabzon’un vekil adaylarını tanıyor musunuz’ diye eminim ki çok az kişi bu soruya cevap verir. Ortalıkta gözükmüyorlar. Bir irtibat eksikliği var. Sanki seçileceklerini garanti görüyorlar. ‘AK Parti’ye oy vermeyenler, MHP’ye oy verir’ düşüncesi hakim ama bu çok yanlış bir düşünce. Vekil adaylarımız kendi çalışmalarını ortaya koymalı. 24 Haziran’da bir vekil alabilirsek ben buna başarı derim” diyerek sitemini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi