CHP’de değişim sesleri
CHP, 41 yıl sonra ilk kez Elazığ’dan milletvekili çıkardı. Bu başarıyı gösteren Gürsel Erol daha da önce de Tunceli’den aday gösterilip vekillik kazanmıştı. Erol, parti yönetiminden kimsenin bu başarıyı kutlamadığını söyleyerek sitem etti. Erol, 41 yıl sonra elde edilen bu başarıya attığı imza sonrası ilk açıklamasında partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifasını istemişti. Erol’un Kılıçdaroğlu ve parti yönetimini ‘derhal’ istifaya davet etmişti. Erol’un bugün ise CHP Genel Merkezi önünde Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi için oturma eyleminde bulunacağı öğrenildi. Dün ise Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada istifa iddialarını geçiştirmişti. CHP Trabzon Örgütü’nde de pek çok ismin Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi yönünde görüş belirttiği öğrenildi. Önümüzdeki günlerde CHP’yi hareketli saatler bekliyor.

Balta moral aşılıyor!
AK Parti’nin yeni dönemde Trabzon’da Muhammet Balta liderliğinde temsil edilecek. Seçimin ardından ilçe ziyaretlerine başlayan ekibin başında da yine Balta var. Bir ağabey gibi teşkilatların diri canlı ve seçim yorgunluğunu üzerinden atması için kolları sıvayan Balta’nın sorumluluğu oldukça ağır. AK Parti’nin oy kaybettiği bir ortamda bunun sebeplerini araştıracak olan da yine Muhammet Balta olacaktır. 

Ortahisar adeta çöktü
AK Parti belki tüm Türkiye’de oyları eritti ama Trabzon’da Beşikdüzü hariç tüm ilçelerde yaşanan oy düşüşünün sebebi mutlaka araştırılacaktır. Özellikle Ortahisar’ın büyük ihmal edildiği söyleniyor. 11 puanlık bir düşüşün ardından tüm gözler Ortahisar teşkilatına çevrildi. Elbette bir şeyler söylenecektir ancak bu düşüşün faturasının pek çok kişiye sirayet edeceği söyleniyor. Hatta parti içerisinde, “İYİ Parti Ortahisar’ımızın pasifliğini en iyi kullanan isim oldu ve yumuşak karnımızı görüp bir milletvekili çıkardı. Ortahisar ilçe başkanımız Ortahisarlı olmayınca böyle olur” şeklinde söylemlerin olduğu kulağımıza geldi. AK Parti Ortahisar’ı da hareketli ve hararetli günler bekliyor.

Olgun’dan seçim açıklaması
TSGİAD Başkanı Rıdvan Olgun, 24 Haziran seçimleriyle ilgili açıklama gerçekleştirdi. “Türkiye Cumhuriyeti başarılı bir demokrasi sınavı vermiştir” diyen Olgun, “En önemli arzumuz ise Devlet Başkanımızın tüm iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, akademisyenler ve konusunda uzman kişiler ve siyasileri bir araya getirerek farklı görüş ve düşünceleri ortak akıl üretecek mekanizma ve platformlar içinde buluşturmasıdır. TSGİAD olarak bu noktada tüm deneyim ve bilgimizi aktarmaya hazırız. Seçim sonuçlarının Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesi ile ülkemize ve tüm insanlığa barış huzur ve mutluluk getirmesini diliyoruz” dedi.

Seçim bitti doğru halka
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı yıllardır sürdürdüğü halk günü uygulamasına 24 Haziran seçimleri öncesinde bir ay süreyle ara vermişti. Gümrükçüoğlu seçimin sonuçlanmasından sonra kendi çalışma sistemine geri döndü. Seçimin ardından halk günü uygulamasını ara vermeyen Başkan Gümrükçüoğlu dün de sabah 08:00’den geç saatlere kadar halk gününde vatandaşların taleplerini dinledi çözüm noktasında Büyükşehir’in ilgili birimlerine talimatlarını verdi. Halkın rahat ulaşımı için Meydan’daki binayı kullanmayı tercih eden Başkan Gümrükçüoğlu’nun her hafta halk gününde 100 kişinin üzerinde vatandaşla görüştüğü öğrenildi. Halk gününün ana konusunu ise malum seçimler değil geçim sıkıntıları, istek ve beklentiler oluşturdu.

Editör: Haber Merkezi