Milletvekili Balta işi sıkı tutuyor
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, mazbatasını alır almaz işe erkenden koyuldu. Milletvekili Balta, Trabzon’da devam eden yatırımlar ve şehrin sorunlarıyla ilgili ekibiyle birlikte daha şimdiden işi sıkı tutuyor. Şehrin sorunları, vatandaşların sorunlarının çözülmesi için ekibiyle birlikte çalışmaları sürdüren Milletvekili Balta, şehirde devam eden yatırımların bir an önce hayata geçirilmesi için tüm milletvekilleriyle birlikte Ankara’da da bakanlıkların kapısını aşındıracak. Milletvekili Balta, vaat edilen yatırımların bir an önce hayata geçirilmesi yoğun  bir gayret içerisine girerek önümüzdeki seçimde de vatandaşların karşısına daha güçlü bir şekilde çıkmayı hedefliyor. Milletvekili Balta’nın bu gayreti partililer tarafından da takdirle karşılanıyor.

Üç vekil tebriki hak etti
24 Haziran'da gerçekleştirilen seçimler sonrasında yeni dönem milletvekilleri olan AK Partili Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, İyi Parti Milletvekili Hüseyin Örs ve CHP Mileltvekili Ahmet Kaya, İl Seçim Kurulunda dün mazbatalarını aldılar. Mazbata töreninde AK Partil'i Muhammet Balta, CHP'li Ahmet Kaya ve İYİ Parti'li Hüseyin Örs birlikte poz vererek birbirlerine başarı dilediler. 3 Milletvekili mazbata töreninde de yan yana oturarak güzel güzel görüntülerin oluşturdu. Mazbata törenine katılan siyasi partilerin temsilcileri, “İşte şehrin özlediği tablo bu. İnşallah şehrimizin tüm milletvekilleri parti ayrımı gözetmeksizin bu güzel görüntüleri sadece bugün değil her zaman devam ettirirler. Milletvekillerimiz, şehrimizin menfaatleri adına birlik beraberlik içerisinde hareket edebilmeliler” dediler.

Örs Trabzon’un emrinde
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili seçimleri sonrasında mazbatasını alan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, mazbata töreninin ardından açıklamalarda bulunarak partisine ve kendisine destek veren tüm vatandaşlara teşekkür etti. Örs, parti ayrımı gözetmeksizin herkesin emrinde olacağını vurgulayan Örs, “Cenab-ı Allah, inşallah Trabzon'a ve Türkiye'ye güzel hizmetler yapmayı bizlere nasip eder. Allah utandırmasın. Söz veriyorum hepinize layık olacağım” dedi.

Şahin’den partisine eleştiri
CHP Trabzon’da partinin önde gelen isimlerinden ve Ortahisar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Turgay Şahin, 24 Haziran seçimlerinin ardından partisinin seçim çalışma metodunu eleştirdi. Partisine sağ siyasetçilerin transfer edilmesini eleştiren Şahin, “Bu seçim sonucu gösterdi ki CHP’nin yıllar önce yakalandığı sağ seçmeni kazanma hastalığından biran önce kurtulması ve sağ siyasetçi transfer etmek ve de muhafazakâr kültürel gösterişler yapmak yerine yoksulu, işsizi, işçiyi, emekliyi, köylüyü tekrar kazanabilecek daha somut politikalar peşinde koşması gerekmektedir” dedi.

Turizm şehrine yakışmıyor
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Trabzon’a turistler yoğun bir şekilde gelirken şehrin turizm merkezlerinden nahoş görüntüler turistleri şaşkına çevirirken vatandaşlarında tepkisine neden oluyor. Uzungöl, Sera Gölü ve birçok turizm merkezindeki başıboşluk görüntü kirliliğine neden oluyor. Gazetemizi arayan bir vatandaş başta Uzungöl olmak üzere birçok turizm merkezinde çevre kirliliğine dikkat çekerek, “Ortada bırakılan çöpler, uzun süre toplanmıyor. Ortaya çok kötü görüntüler çıkıyor. WC’ler ise kullanılamaz halde. Kimse kılını kıpırdatmıyor. Turizm merkezlerimize bu tür kötü görüntüler yakışmıyor. Eğer böyle vurdumduymazlık devam ederse turizmde kendi ayağımıza sıkmış olacağız. Artık yetkililerimizin acilen önlem alması şarttır. Gerekirse cezai işlemler uygulansın. Bu tür çirkin görüntülerin bir an önce önüne geçilsin ki şehrimizin turizm imajı çizilmesin” diyerek tepkisini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi