Erdoğan’ın ağır misafirleri
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde vereceği resepsiyonda, aralarında bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerce 15 yasında şehit edilen Eren Bülbül, Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, müzik öğretmeni Senay Aybüke Yalçın'ın da ailelerinin bulunduğu şehit aileleri ve vatandaşlarla bir araya gelecek.

Resepsiyona, ayrıca Kato Dağı’nda helikopter kazasında şehit olan 13 askerin fotoğrafının yer aldığı dev Türk bayrağı asan, daha sonra da Tunceli’de şehit edilen 23 yasındaki öğretmen Necmettin Yılmaz’ın fotoğrafı ve Türk bayrağını asarken teröristler tarafından üzerine ateş açılan Trabzonlu tır şoförü Abdullah Özer de davet edildi.

Bakan Soylu’nun hediyesi​
Beşikdüzü ilçesinde Belediye’nin desteğiyle deniz sporlarına gönül veren gençlere önemli ölçüde katkı sağlayan Poyraz Gençlik Spor ve Yelken Kulübüne İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 150 bin liralık ekipman hediye etti. Süleyman Soylu tarafından Poyraz Gençlik Spor Kulübüne yapılan yardım paketinde tekne, yelken ve ekipman yer alıyor. Beşikdüzü’ne getirilen malzemeler arasında bulunan 8 kişilik eğitim teknesi de denize indirildi.

Vali Yavuz’un mesajı
​30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıldönümü kutlamaları çerçevesinde bugün saat 09.45’te Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Saat 10.00’da Valilik makamında yapılacak tebrikat töreninin ardından Atatürk Anıtı’nda kutlama töreni düzenlenecek.

Öte yandan Trabzon Valisi Yücel Yavuz yayınladığı mesajda, “19 Mayıs 1919’da, zor şartlar ve türlü imkansızlıklar içerisinde tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının öncülüğünde 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zaferle taçlanmıştır. Bu duygular içerisinde; basta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız uğruna canını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, ailelerine sabır ve metanet, gazilerimize acil şifalar dilerken 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Aydın parti sözcüsü mü?
MHP'den ayrılarak Meral Akşener’in liderliğinde kurulacak parti için çalışmalara katılan Koray Aydın, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı. Yeni partinin MHP'nin devamı olmayacağını kaydeden Aydın, "Toplumun her kesiminden insan olacak" dedi. Aydın, partinin kurucular kurulunda kendi dallarında tanınmış ama siyasette yeni isimlerin yer alacağını söyledi. Yeni partinin adı ile ilgili olarak en net ipucunu veren Aydın, “Merkez demokrat parti amblemi üzerinde çalışma var” dedi. Yeni partinin isminin Aydın tarafından kamuoyuyla paylaşılması “Yeni partinin sözcüsü Koray Aydın mı olacak” sorularının sorulmasına neden oldu. Öte yandan yeni isim bazı muhalif MHP’liler tarafından dahi beğenilmedi. Örneğin Hüseyin Kıran sosyal medya paylaşımında “Milliyetçi Demokrat Parti” ismini zikretmesi bu yönde algılandı.

CHP’den alternatif kutlama​
30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Cumhuriyet Halk Partisi de alanlarda olacak. Her yıl yaptıkları alternatif bayram programlarını bu bayramda da devam ettiren CHP, saat 11.00’de Uzunsokak Palet Pastanesi önünden Meydan Parkı’na kadar yürüyüş gerçekleştirecek. Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı önünde toplanacak olan teşkilat üyeleri ve partililer eşliğinde saat 12.00’de bir basın açıklaması yapılacak. CHP il Başkanı Turgay Güngör, “Bağımsızlığımızın ilanı olan 30 Ağustos’un 95’inci yıldönümü kutlamalarına tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi