Koçhan’ın 4. yıl değerlendirmesi
Trabzon’un Maçka İlçe Belediye Başkanı Koray Koçhan, dün 46 ayını değerlendirdi. İlçede ki bir otelde seçime 14 ay kala değerlendirme yapan Koçhan’ın basın toplantısına Trabzon’dan da çok sayıda basın mensubu iştirak etti. Maçka’da son günlerde gündemde olan düğün salonu ile eski belediye yönetimini topa tutan Koçhan, Ertuğrul Genç döneminde söz konusu düğün salonunun 10 yıl atıl vaziyette kapalı kaldığını söyledi. Ağaç kesimlerine de açıklama getiren Koçhan, ilçede çınar ağacının hiç bulunmadığını park yapılacak alanda bir ceviz, bir ıhlamur iki ladin ağacının kesildiğini yerlerine de ağaç dikilerek eskisinden daha yeşil alana kavuşacağını belirtti. Belirtmeden de geçemeyeceğiz, Maçka’da, Koçhan ilçede uzun yıllar ilçe başkanlığı yapması hesabi ile teşkilatçılığı da çok iyi biliyor. Mevcut ilçe başkanı Sedat Kongur, kadın ve gençlik kolları ile teşkilatla uyum içinde çalışmalarını yapan Koçhan, basın toplantısında da ilçe başkanı, meclis üyeleri kadın ve gençlik kolları başkanlarını da yanına alarak bir vefa örneği sergiledi.

Trabzon’un sesi Ankara’dan gür çıktı
Trabzon’da başta AK Parti mitingleri olmak üzere, Trabzonspor toplantıları, maçlar, etkinlikler de en çok sesi çıkan hiç kuşkusuz Orman Muhafaza Memuru Erman Baş’tır. Baş, fanatik Trabzonsporludur. AK Parti Kurucusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı sevgisi tartışılmaz. Baş, dün Ankara’da AK Parti Grup Toplantısı’na katıldı. Grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasına sık sık tezahüratları ile eşlik etti. Mecliste de iyi tanınan Baş, meclis grubunu güldürdü.

Cephanelik şimdi ne olacak?
Ortahisar Belediyesi, kamuoyunda oldukça tartışma konusu olan Cephanelik’te yapılan otel inşaatıyla ilgili açıklama yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada inşaatın Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun ilgili yazısı gereğince durdurulduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından Ortahisar Belediyesi'ne gönderilen yazı gereğince Cephanelik mevkiinde yapılan otel inşaatının Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Müdürlüğü'nce onaylanan proje ile yapılan imalat arasında farklılık tespit edilmiştir. Ortahisar Belediyesi olarak ortaya çıkan yeni durumun kurul tarafından değerlendirilmesine kadar inşaat durdurulmuştur. Belediyemiz de bu karara istinaden inşaatın sahibi ve yapı denetim firmasına inşaatın durdurulmasıyla ilgili gerekli tebligatı yapmıştır.” Kararın ardından yapının akıbetinin ne olacağı büyük bir merak konusu.

CHP Kurultayı’nda 2 Trabzonlu
Cumhuriyet Halk Partisi Eski İl Başkanı ve Milletvekili Adayı Yavuz Karan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 3-4 Şubat’ta yapacağı 36’ncı Olağan Kurultayında parti meclis üyeliğine adaylığını açıkladı. Karan “Parti meclis üyeliğine adayım. Diğer aday arkadaşlara başarılar dilerim” dedi. Öte yandan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen de PM üyeliği için aday olanlardan. Pekşen bu duyuruyu, “Atatürk ilkelerine bağlı laik, demokrat bir Türkiye yolunda daha güçlü bir CHP’yi inşa etmek için parti meclis üyeliğine adayım” sözleriyle yaptı.

Marangozlar Sadık dedi
Trabzon Marangozlar ve Mobilyacılar Odası olağan genel kurulu dün yapıldı. Mevcut Başkan İzzet Alkış ile Ali Sadık’ın listelerinin yarıştığı genel kurulu 187 oyla Ali Sadık kazandı. Mevcut başkan Alkış ise 76 oyda kaldı. Yeni başkan Ali Sadık’a görevlerinde başarılar diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi