Ali Şükrü Bey unutulmadı
Trabzon Milletvekili Ali Şükrü Bey ölümünün 95. yıldönümünde Trabzon’da düzenlenen programla anıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Valiliği’nin ortaklaşa Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenledikleri panel yoğun ilgi gördü. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılında çıkardığı ve Ali Şükrü Bey’in hayatını anlatan “Hürriyet Uğruna 39 Yıl” kitabının yazarları Prof. Dr. Necmettin Alkan ve Doç. Dr. Uğur Üçüncü’nün konuşmacı olarak yer aldıkları panele Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Panelde konuşan ‘Hürriyet Uğruna 39 Yıl” kitabının yazarları Prof. Dr. Necmettin Alkan ve Doç. Dr. Uğur Üçüncü, Ali Şükrü Bey’in 39 yıl gibi kısa bir hayata sahip olsa da, gerek çok farklı özellikleriyle ve gerekse faaliyetleriyle yakın tarihimizde boy göstermiş mümtaz bir tarihî şahsiyet olduğuna vurgu yaptılar.

Çebi müjdeyi verdi
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, ilçede yapılması planlanan yeni belediye hükümet konağı binaları için müjdeyi verdi. Çalışmaların yakın zaman içerisine başlayacağını söyleyen Çebi, “Fiskobirlik binasının bulunduğu alana yapılacak olan proje Osmanlı mimarisiyle hayat bulacak. Projenin yapılmasıyla birlikte belediye ve kaymakamlık binalarının yan yana olmasından dolayı vatandaşa çok daha hızlı hizmet verilecek. Proje 3 dönüm arazi üzerine yapılacak. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun sayesinde bu büyük projemizi hayata geçiriyoruz. Projenin yapımının tamamlanmasıyla birlikte eski binaların olduğu alanları kent meydanı projesiyle değerlendireceğiz. Hem yeni bir hizmet binası hem de Araklı'nın nefes almasını sağlayacak bir alan kazanacağız. Bakanımız Soylu'ya ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu büyük proje ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Şehit Eren Bülbül'e vefa
Yarını Aydınlat Platformu üyesi üniversite öğrencileri, Trabzon'da bir okulda Şehit Eren Bülbül adına kütüphane oluşturdu. İstanbul'dan Maçka ilçesindeki Başar İlkokuluna sabah saatlerinde gelen üniversite öğrencileri, buradaki boş bir sınıfı kendi imkanlarıyla düzenledi. Yaklaşık bin 500 kitabı oluşturdukları kütüphanedeki raflara dizen öğrenciler,  yanlarında getirdikleri bilgisayarlar ve projektörleri de öğrencilerin kullanıma sundu. Platformun kurucusu Volkan Usanmaz, Oluşturdukları kütüphane sayesinde Trabzon'un Maçka ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Eren Bülbül'ü en iyi şekilde anmayı istediklerini belirterek “Bizim için çok güzel bir çalışma oldu” dedi.

TSYD’de görev dağılımı
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesinin 27 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilen olağan genel kurulu sonrası seçilen yönetim kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi. TSYD Trabzon Şubesi lokalinde gerçekleştirilen toplantı sonrası eski başkan Murat Taşkın, görevi yeni seçilen Selçuk Kılıç’a devretti. Daha sonra yapılan toplantı da görev dağılımı gerçekleştirildi. Buna göre yeni yönetim kurulu şu şekilde oluştu: “Başkan Selçuk Kılıç, Asbaşkanlar Tahir Orhan,  Yunus Emre Sel, Mali Sayman Gökmen Şahin, Genel Sekreter Fatih Turan, yönetim kurulu üyeleri Faruk Ata ve Turgay Beşyıldız.” Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi yönetim kurulu, ilk olarak TSYD Trabzon Şubesi’ne yeni bir dernek binası kazandırma çalışmalarının ivedilikle başlaması kararını aldı.

Elektrik zamlandı
Yılbaşında elektrik fiyatlarına yapılan yüzde 8.8 zammın ardından yeniden zam geldi. EPDK yaptığı açıklamaya göre elektrik fiyatlarına 1 Nisan'dan geçerli olmak üzere ortalama yüzde 2,89 zam yapıldı. Meskenler için uygulanan elektrik tarifesi yılın başında bir kilovatı 36.1371 kuruş olarak belirlenmişti. Bugün Resmi Gazete’de çıkan yeni kararla konut için kilovat 37.1251 kuruşa çıkarıldı. Çıplak fiyat yüzde 2.7 zamlandı. Ancak vergi ve fonlar dahil zam oranı yüzde 2.89 oldu. Bir ailenin ortalama elektrik tüketimi aylık 103.09 liradan 106.06 liraya çıkmış oldu.

Editör: Haber Merkezi