Süper Lig’de şampiyonluk ilanını son haftalara bırakmak istemeyen Trabzonspor, en önemli maçlarından birini dün akşam Kadıköy’de Fenerbahçe ile yaptı.

Maç öncesi Fenerbahçe tarafının TFF ve MHK’ye yönelik algı operasyonları önceki yılları aratmayacak cinstendi.

Çünkü ligin en iyi kadrosuna sahip olan ve en iyi futbolunu oynayan Trabzonspor’u ancak hakemle yenebileceklerini biliyorlardı.

Trabzonspor önemli eksikliklerine rağmen o çirkef ama muhteşem atmosferde oyuna iyi başladı. Rakibinin 10 kişi kalmasını da fırsata çevirerek ilk yarıda aradığı gole Nwakaeme’nin ayağından buldu. Ancak golü bulduktan sonra 2 ya da 3 yapıp maçı bitirecek güce sahipken bunu yapmadı yapamadı.

Fenerbahçe 10 kişi kalmasına rağmen, hiç oyalanmadan rakip yarı alana saldırmayı planladı. Bu kamikaze plan, oyunun dengesini de dizilişleri de fena halde bozdu. Trabzon cephesinden bakıldığında Avcı’nın sevdalısı olduğu ve derslik düzeyde uygulattığı, ‘Geçiş oyunu’ için tüm şartlar oluştu. Oyun merkezleri düşünce, hücumcular doğrudan stoperlerle karşılaşır hale geldi. Bu gitgelli oyunun çok net pozisyonlara dönüşmemesinin en önemli nedeni, stoperlerin kusursuza yakın oyunlarıydı. Genç Ahmetcan ve Denswil kusursuza yakın oynadı.

Ancak orta alanda Trabzonspor yeterince güçlü değildi. Siopis baskıda yalnız kaldı. Bakesetas eski görüntüsünden oldukça uzaktı. Abdullah Avcı bu noktada bir hamle yapmalıydı geç kaldı.

Fenerbahçe’nin enerjisiyle birlikte Trabzon’u geri itişine, cesur bir reaksiyon gelmedi. Avcı plana sadık kalmayı tercih etti. Düzenden çıkmak istemedi. Pas yaparak rakibin direncini kırmayı denedi olmadı.

Maçın son 20 dakikasına girilirken önündeki net kırmızı kartlık pozisyonu görmeyip VAR’ın yardımını rica eden Zorbay Küçük daha uzak pozisyonda olmasına rağmen uyduruk bir faul verdi. Bu duran topta paylaşım hatası yapılınca Trabzonspor 10 kişi kalan Fenerbahçe’den golü yedi. Maç beraberliğe gelince Avcı hamleler yaptı ama riskten hep kaçtı. Berabere kalmak yenilmekten çok çok daha iyi bir sonuçtu.

Son dakikalarda Nwakaeme’nin boş kale yerine topu direğe nişanlaması akıl alır gibi değildi. Hakem Zorbay Küçük maçın uzatmasının son dakikasında korner kazanmamıza rağmen kullandırtmadı. Aynı şeyi Fenerbahçe’ye yapabilir miydi?

Hakemi eleştiren Fenerbahçe yönetimi alıcı gözle maçı tekrar izlesin. Bir baksınlar hakem kimi kollamış. Takdir haklarını kimden yana kullanmış.

Sonuç olarak; Trabzonspor İstanbul’a 1 ya da 3 puan için gitmişti. İsmail Kartal takımı 10 kişi kalmasına rağmen hamleleriyle beraberliği kopardı. Abdullah Avcı'nın hamleleri galibiyet için yeterli olmadı. Böyle olsa da bulunduğu konum itibariyle Abdullah Avcı takdiri ve alkışı hak ediyor. Trabzonspor zor bir deplasmandan 1 puan alarak liderliğini sürdürdü. En yakın takipçisiyle arasında 15 puan fark var. Kalan 10 maçtan 5’ini alsa yetiyor (rakibi de bütün maçlarını alırsa).

Şampiyonluğa çok yakınız. Cemreler birbiri ardına düşerken Nisan’da bayramlar yapmaya hazır olun.

Kalın sağlıcakla…