…Gidenler anlatıyor.
Müthiş binalar, gökdelenler, eğlence yerleri, tertemiz ve geniş kumsallarla hem Kafkaslara ve hem de dünyaya hükmeder bir duruma geldiler.
Şevardnadze’den sonra Saakaşvili zamanında Avrupa’nın ve Hristiyan aleminin yakın ilgisiyle Gürcü öğrenciler Avrupa’da sanat tarihi, mimarlık ve moda alanlarında okudular. Gürcü girişimciler yurt dışından kullanılmış ama gümrüksüz araçlar, makineler getirerek yaşam kalitelerine pozitif katkı yaptılar. Üretim ve imalat sektöründeki bürokrasiyi azaltan kararlarla Saakaşvili’nin yaptıkları bir anda Acara devletiyle, Batum da Gürcistan’a bağlandı.
Yaklaşık 20 yıl içinde Uluslararası Karadeniz Sahil Yolunu o da şartlı dış destekli kredi ile sadece bu yolda kullanma baskısıyla yaptık. Unutmayın Gürcistan’ın batıya açılan tek kapısıydı Karadeniz Sahil Yolu. Hristiyan ve Yahudi lobisi dış destekli kredide bile şart koyabiliyordu. Büyük fotoğrafı görememiştik yine.
Dünya üzerinde bayrağında en çok haç işareti bulunduran Gürcüler’e Hristiyan alemi  kayıtsız kalmadı. AB  bile Gürcülere imtiyaz verdi. İtalyanlar, Fransızlar destek verdiler. İsrailliler yatırımlar yaparak geliştirdiler.
Biz yıllardır AB kapılarında bekletilirken, ABD’nin Kafkaslar’daki zengin maden ve toprak altı değerleri bulunan Gürcistan’a üsler açarak ağırlığını koydu. Dünya bankası ucuz krediler verdi.
Rusya’nın hemen yanı başında Hristiyan alemi ve Yahudi lobisinin katkılarıyla kısa sürede müthiş işler yaptılar. Adeta bir transformasyon yaşadı Gürcüler kısa sürede.
Yahudiler sızdıkları Gürcü siyasal sistemiyle, alt yapısı Gürcistan Batum özerk bölgesinde Hristiyan aleminin de çıkarlarıyla AB’nin ABD’nin de gözetiminde tüm Ortadoğululara imtiyazlar vererek onları bu bölgeye yatırım yapmayı cazip hale getirdiler.
Yahudi lobisi dünya eğlence ve kumar sektörüyle girdiği Kafkaslarda doğu yakamıza da illeti bulaştırdı. Sırp ve Bulgarlarla kuzeyden Bulgaristan da, Rumlarla güneyden Kıbrıs’ta, son olarak Batum’la da doğu yakamıza yanaşıp, kumar illetiyle sektöre yaptıkları yatırımlarının kısa sürede getirilerini artırarak bu bölgelerde turizm ve gayrimenkul piyasasına hükmettiler.
Bizim buralardan bölgeden ise bu kumar ve eğlence cazibesine ineğini satıp, evini ipotek edip paraları kumara harcayan ve bu yolda ailelerin yok olduğu ocakların söndüğü haberler çokça yayınlandı TV ve gazetelerden, hatırlayın.
Yahudiler yine boş durmuyorlar…
Şimdilerde tam otuz yıl (30) sonra tekrar Karadeniz’de parasal hareketlilik var, bu ticari hareketlilik Ortadoğu ve Arapların gayrimenkul inşaat yatırımları turizm getirileri ve bölgeye olan ilgileri. Paranın büyük hareketleri, bankalar ve plastik kartların raporları paranın izini sürmekte mahir olan Yahudi lobisinin iştahını kabarttı.
İş başındalar!
Bayram değil seyran değil sürekli ülke başkonsoloslarının ziyaret ettiği vitrinde Valilik, TTSO ve ilgililer ziyaretlerinin arkasında özel görüşmelerle ellerindeki raporların yerinde tespitlerini yaparak bir sonraki düşüncelerini sağlamlaştırdılar. Planlar yapıldı, çalışmalar teşvikler sınır kapılarında ilgililere sağlanan kolaylıklar tıpkı önceden yaptıkları gibi paranın peşindeler.
Parasal hareketlilik artarak devam ettiği şu günlerde bankalar, Emtia borsalarındaki aracı kurumları ile mal alımı satımı hizmet ve uluslararası her türlü ticaretin içinde de bulunuyorlar. Dünya üzerindeki tüm parasal hareketlilik Yahudilerin kontrolündedir.
VİSA geçmişte Dolar yazılı kağıt çeklerleydi, şimdilerde ise plastik para sistemi oldu. Yerli yabancı herkes VİSA ya da Master Card kullanıyor. İlaveten her yerden ucuza para gönderme Western Union sistemlerinin sahipleri Yahudilerdir. Dünyanın hangi coğrafyasında ne kadar para hareketi varsa miktarı ve şekli, tarafları anında raporlayıp  Yahudi lobisinin eline veren bir büyük ticari sistemden bahsediyorum.
Bugünler de kullandıkları, Lübnanlı, Kısmen Suriyeli ve Iraklı Yahudilerle piyasa da ajanlık çalışmalarında da boş durmuyorlar.
Şimdilerde bizde artan, Komşuda ise azalan hatta sıfıra düşen bürokrasiyle desteklenen  ‘Batum’a gelin yatırım yapın çağrısı’ tuttu bile. Buna bir de Yahudi lobisinin girişimleriyle ilgili ülkelerin kendi vatandaşlarına Türkiye’ye gitmeyin telkinleri, gelenlerin de buralarda çıkarmaya başladıkları kargaşa ve tartışmalar bilahare farklı birçok olaydan sonra tartışmalar sonrası linç girişimlerine dönen kavgalar ve bunların anında sosyal medya da paylaşılması da  sadece düşündürücü değil planlı da. Adamlar yine boş durmuyor, çalışıyorlar.
Son yıllarda Araplar ve Ortadoğulu yatırımcılar Batum’da da gayrimenkul alıyor. Tercihin buraya kaymasının yanında sistemli ve profesyonel çalışan Yahudi lobisinin gayretlerini de unutmamak lazım. Piyasanın Gürcistan Batum’a kaymasının birçok nedeni var. Ülkelerindeki katı ve yasakçı yönetim ve eğlence anlayışı sabahlara kadar açık olan diskolar, kumar ve kadın sektörü başlıca nedenler.
Vatandaşlık kolay kolay verdikleri de yok. Ha bir de ev ve işyeri satışlarında tapu veriyorlar ama arazi satılık değil, tapu vermiyorlar. Kimse arazi alamıyor Gürcistan’dan.
O gün veya bugün hep paranın peşinde koşan Yahudi lobisi yine kazanmak üzere. İlgililerin dikkatle, yetkililerin azami tecrübeleriyle inşallah bu sefer kaybetmemeliyiz.