Gerçekten bugünlere gelmeyi, mutlu olmayı, çalışmanın karşılığını almayı, sezonun en iyi futbolunu oynayıp kupayla sezonu taçlandırmayı çok beklemiştik.

Şehir hedefe kilitlenmişken biz futbolseverlerin görevi Trabzonsporumuza sonuna kadar destek olmaktı.

Öyle bir maça çıkacaktık ki hem sezonu şampiyon tamamlamayı, hem de Anadolu İhtilali’ni başlatıp lige ambargo koymayı hedeflemiştik.

Trabzon’da sisli bir Cumartesi gecesi taraftar muazzamdı. Abdullah hocamız verdiği emeğin karşılığını görmeyi, futbolcu kardeşlerimiz ise hocasını mutlu etmeyi hedeflemişti.

Maç başladığında oyuncularımız artık bu işi burada sonlandırma edası ile golü erken atacaklarının sinyalini verdi ve öyle de oldu.

Cornelius’un tam takım oyunuyla atmış olduğu gol maçın heyecanını kat ve kat arttırdı. Antalyaspor Nuri Şahin ile çok farklı bir takım kimliğine bürünen bir ekip. Son 12 maçtır yenilmeyen bu ekip yediği golün etkisiyle bizim kaleye tehlikeli ataklar gerçekleştirdi. Dengeli olmamız ve rakiple oyun içinde kopmadan mücadele etmemiz gerekti. Golü attıktan sonra Antalyaspor ortasaha ve hücum bloğuna kalabalık şekilde adam parselleyince defansif organizasyonlarımız oyun içinde fazlaca geriye gömüldü. Atmış oldukları gol neyse ki iptal olunca oyun içinde kaldık.

İlk yarı skor lehimize tamamlanınca son 45 dk’yı adım adım beklemeye koyulduk. İkinci yarıda Abdullah hocamız değişiklik yapmadan eldeki elemanların verimine güvenince 45 dakikayı sabırla beklemeye koyulduk ve rakip bu zaafımızdan iyi yararlandı.

Ndao’nun golü ve akabindeki hücumsal oyun planları ortasahaların gitgelli bir oyun planına dönmesini sağladı.

Freddy’nin penaltısı ile onlar avantajı eline almışken, Dev Panterimiz Uğurcan ben buradayım daha bitmedi edası ile penaltıyı kurtardı ve böylece ölü toprağı üzerimizden attık.

Akabinde gelen baskılara rakibin dayanamaması ve sezonun görev adamı Dorukhan’ın sahneye çıkması ile dakikaları yavaş yavaş geriye saymaya başladık. 62.’den 80. dakikaya kadar iki takım da dengeli götürdü. Defansif zaafımızın sonucu rakip golü ikinci kez bulunca sabırlı olmamız gerektiğini anladık.

Abdullah hocamız hem takıma verdiği moral hem de yaptığı değişikliklerle skoru aldı. Böylece bir şehri mutluluğa kavuşturdu.

Tam bayram tatili haftası bu maçı Kocaeli’nde izlerken kalbim Trabzon’daydı. Gerçekten yıllar boyu çok bekledik ve beklentimizin karşılığını mutlulukla sonuçlandırdık.

Bu daha başlangıç. Tüm rakipler duysun. Biz geliyoruz; herkes bizden korksun.

ŞAMPİYON TRABZONSPOR

Maçın Adamı: Uğurcan, Dorukhan