Geçtiğimiz hafta içinde ligde sansasyonel bir galibiyet alan Trabzonspor M.P., Ankara deplasmanında Ted Ankara Kolejliler ile karşılaştı.
Maçın başında yaptığı iyi savunmanın karşılığını alamayan Bordo-Mavililer, Kolejlilerin dış atıştan bulduğu isabetlerle skorda geri düştü. Stipanovic’in girişiyle biraz hareketlenen Trabzonspor M.P hücumu, 2. çeyrek başında tekrar durdu. Kolejliler de hücumda tam ritm yakalayamamasına rağmen savunmada uyguladığı ikili sıkıştırmalarla Trabzonspor hücumlarını keserek hızlı hücumlar buldular.
Trabzonspor M.P oyuncularının yaşadığı konsantrasyon problemi maç içerisindeki her hareketlerinden sezinleniyordu. Hardy’nin baskılı savunma karşısında top alamama problemine Kinsey’in oynadığı sürede hücumda hiç sorumluluk almaması ve Odom’un da kötü şut ritmiyle birleşince işlerin çok zor olacağı ilk yarıdan belli oldu.
Kötü performansı sonrasında kendi kararıyla soyunma odasına giden Kinsey’e ikinci yarıda süre verilmemesiyle, Trabzonspor M.P.’de maça ciddi olarak konsantre olan az sayıda isimden biri olan Erdi sahne aldı. Erdi ve Kulig ikinci yarıda hem savunma hem hücumdaki performanslarıyla takımlarını maçta tutan isimler oldu.
Tomas ve Lucas birebirlerini savunmakta zorlanınca, bir türlü maçtaki üstünlüğümüzü kabul ettiremedik. Uzunlarımızın yavaş ayaklı isimler olması, dış atış tehdidi olan rakip uzunlara karşı da çok ciddi sorun yaratıyor ki bunu da Kolejliler’e karşı Dragicevic’in savunmasında bir kez daha gösterdik.
Skor ve oyunda tam manasıyla bir üstünlük kuramayarak geldiğimiz son anlarda, maçı daha fazla isteyen Kolejliler’in sertliğine cevap veremedik. Skor üretme konusunda yaşadığımız problemlere, savunmada dikkat eksikliği de eklenince maçı rakibe adeta hediye ettik. Zaten Hardy’nin muazzam üçlüğü sonrasında takımını oyunda tutan Kulig’in yaptığı hatanın da hediyeden başka bir tanımı olmasa gerek.
Attığı üçlükler ve savunmadaki enerjisiyle takıma ekstra katkı veren Erdi’nin son 2 dakikada 5. faulünü alarak kenara gelmesi ve onun yerine Berkay’ın tercih edilmesi maçın sonundaki kritik olaylardandı.
Rakipler ekstra galibiyetler alıyorken, Trabzonspor M.P. zaten kazanması gereken maçları kaybediyor. Bu sezon daha fazla yatırım yapılmasına rağmen karşılığının alındığını söylemek mümkün değil.
Trabzonspor M.P. ligin en kötü rebound istatistiklerine sahip takımlardan birisi ve bu konudaki zafiyet Kolejlilere karşı da en kritik anlarda alınamayan savunma reboundlarıyla bir kez daha canımızı yaktı. Ancak takımda bu konuda herhangi bir hamle yapılması konuşulmuyor. Aksine, sezon başından beri devam eden pota altı yumuşaklığı ve oyun kurma konusunda yaşanan problemler yerine Kinsey’i gönderme adına bir hamle düşünülüyor.
Kinsey konusuna da kısaca değinmek gerekirse, yaptığı harekette cidden hatalı ve kendisini haksız duruma düşürdü. Normal şartlarda bu tip problemler kırıp dökülmeden halledilmeli ancak bana göre bu problemin temeli Kinsey’in coacha olan saygısını kaybetmiş olması. Ayrıca, coacha karşı saygı kaybı konusunun da sadece Kinsey’in özelinde olduğunu düşünmüyorum.