2021-2022 Futbol sezonunun ikinci yarısının ilk maçıyla sezon açıldı. Trabzonspor zorda olsa bu maçtan da galibiyetle ayrıldı.

Sezonun ikinci yarısıyla birlikte artık tüm maçların zorlu derecesi yükseldi. Tabiri caizse puan ve puanlar artık aslanın midesinde diyebilirim.

Trabzonspor ligin ikinci yarısının ilk maçında ligin son sırasında bulunan takımla oynuyor. Rakibin kaybedeceği hiçbir şeyi yok. Lider takım karşısında birde çok cezalı, sakat ve hasta oyuncuları bulunuyor. Buna karşı Trabzonspor ligin ilk yarısını büyük puan farkıyla lider bitirmiş ve otuzbeşbin taraftarın önünde iç sahada oynuyor. Hepsini üst üste koyduğumuzda maçın favorisi Trabzonspor ki sonuçta kazanan lider takım oldu.

Trabzonspor’a kaşı oynayacak olan takımlar genelde kümede kalma mücadelesi veren takımlar. Ligde bundan sonra aynı bu şekilde sahada bu görüntüyü bize verecekler. Liderin bundan sonraki oyun düşüncesinde de maçına göre oyun şeklinde, sisteminde farklılıklar göstermesi gerekir. Benim şahsi görüşüm bu yöndedir.

Trabzonspor’da yeni alınan futbolcularında katkılarıyla birlikte hem hücum gücü artacaktır hem de takım savunmasında daha güvenlikli olacağı görüşünü savunuyorum.

Ligin ikinci yarısıyla birlikte çoğu takımda ara transferde takımlarına katkı yapacak, oyuncularla takımlarını güçlendireceklerdir. Başta ligin ikinci yarısının daha zor geçeceğinin bir göstergesi olacaktır. Bunları da göz önüne alırsak maç kazanmak, puan almak daha da zorlaşacaktır.

Bir söz vardır futbol müsabakaları için ‘kazanan her zaman haklıdır.’ Bu laf Trabzonspor içinde geçerlidir tabi ki. Bende diyorum ki Trabzonspor’un otuz yedi yıl sonra yakaladığı bu avantajını daha akılcı daha çok saha çalışmalarıyla artırarak işleri, maçları tesadüflere bırakmamasıdır.

Trabzonspor Avcı hocayla birlikte en iyisini yapıyor, yapmaya da üstüne koyarak devam edeceğini düşünüyorum.

Trabzonspor’un ara transferi de devam ediyor. Sol kanat, sağ kanat ve sol bek alındı. Şimdi bir de stoper alınırsa hem takım içi mücadelenin boyutu yükselecek hem de diğer takımların da gözü korkacak diye düşünüyorum.

Artık her maçın ayrı ayrı özellikleri olacaktır. Bununda çözümünü Avcı hoca ve ekibi bulacaktır.

Trabzonspor ligin ikinci yarısının ilk maçında almış olduğu üç puandan dolayı kutluyorum.

Trabzonspor’un daha dikkatli olması gerektiğini de bir kez daha hatırlatıyorum.

Tüm Trabzonspor camiasına ve Trabzon’a 2022 yılının sağlık, huzur, mutluluk, bol kazanç ve başarılar getirmesini diliyorum.