Trabzonspor, Gaziantep karşısında sadece 3 puan almadı, 3 puandan çok daha fazlasını aldı. Hem liderliğini perçinledi hem de ileri ki haftalar için şampiyonluk yolunda önemli bir puan avantajı yakalamış oldu.

Şampiyonluk yolunda ki önemli rakiplerinden Beşiktaş’ın Alanyaspor deplasmanından mağlubiyetle ayrılması ve de Fenerbahçe’nin deplasmanda Galatasaray’ ı yenmesi ile rakipleri ile puan farkını daha da açan Trabzonspor’un önünde daha yapacağı çok iş var. Kesinlikle ve kesinlikle rehavete kapılmamalı, rakiplerinin durumuna bakmadan her maça aynı önem ve konsantrasyonla çıkarak puana farkını daha da açmalıdır.

Gaziantep takımının bu kadar pozisyona girdiği ve şut attığı bir karşılaşmada Trabzonspor teknik heyeti gereken dokunuşları takıma mutlaka yapmalıdır. İlk dakikalarda Victor Hugo’nun Gaziantepli oyuncu ile girdiği pozisyon kırmızı kart ile sonuçlanmış olsa maçın şekli, ivmesi çok değişebilirdi. Trabzonspor da Nwakeme yine her zaman ki gibi çok istekliydi. Maçta üzerine düşeni fazlası yerine getirdi. Trabzonspor bu karşılaşmada da yine haftalardır göstermiş olduğu hücum etkinliğini, coşkusunu yine gösterdi. Tam tersine haftalardır belirttiğimiz gibi oyununun defansif yönünde Trabzonspor da eksiklikler yine devam ediyor. Gaziantep takımının direkten dönen topları, Edgar’ın çizgiden çıkarttığı pozisyonlar Trabzonspor’un üzerinde durması gereken unsurlar diye düşünüyorum.

Trabzonspor her karşılaşmasına final maçı gibi oynamalı ve özellikle defansif yönde çok daha dikkatli olmalıdır.