2020-2021 futbol sezonu başlamadan iki hazırlık maçı, lig başladıktan sonra ise iki maç oynandı.

Trabzonspor her maç bir sistem deniyor. Nedir bunlar? (4-2-3-1) (4-3-3) (4-1-4- 1) (3-5-2) ve (5-3-2). Nereden çıkıyor bunlar, nereden geliyor? Teknik kadronun ne yapacağını bilmediğinden ben nasıl Trabzonspor'a teknik adam oldum şaşırmış bir vaziyette, pozisyonda, hala arayış içinde. Sen geçen sezon Trabzonspor'la yaklaşık altı ay beraber oldun, oyuncu grubunu tanıyamadın mı? Yeni alınan oyuncuları tanımıyor musun? Sistemler oyuncuya göre olur, elindeki mevcut oyuncu grubuna göre sistemi belirlersin ama sen hala arayış içindesin. O zaman da vay Trabzonspor'un haline...

Bu sezonda bu teknik kadrodan hep ağlama göreceğiz. Her maçtan sonra iyi oynadık fakat hakemler penaltımızı vermedi, verseydi şöyle olurdu, böyle olurdu cümleleri geliyor. Peki demezler mi adama Bu kadar sakatlık nasıl ve neden oluyor? diye. Rakibin eksik kalmış senin hamle yapman gerekiyor ama bizler nasıl televizyondan maç seyrediyorsak sen ve teknik ekibin aynı o şekilde maç seyrediyor. Trabzonspor futbol takımının bu sezonki gibi daha önce hiç böyle görmedim. Ne yaptığı belli değil, Ne yapacağını kimse bilmiyor. Bu takım hiç hazırlık maçı yapmadı mı hiç sahada çalışması yapmadı mı? Birlik, beraberlik, destek, yardım hiç takımda olmaz mı? Trabzon şehrinde yediden yetmişe hemen hemen her insan futbolu yorumlar, futbolla yatar futbolla kalkar. Dikkat edin, teknik kadronun avansı tükeniyor. Hala Trabzonspor'da oyun formatı belli değil. Geçen yazımda yazdım. Bir takımın a,b,c,d planları olur. Yanlış antrenmanlardan dolayı sakatlıklar düzelmiyor, aksine artıyor. Trabzon'da nem oranı fazladır, su ve tuz kaybı fazla olur. Birileri çıkıp bu teknik kadroyu uyandırmazsa olan Trabzonspor'un bir yılına daha olacak. Tekrar söylüyorum, son Denizlispor maçında rakibin otuz dakika on kişi oynayacak sen son dört dakikada oyuncu değiştireceksin. Yok böyle bir antrenörlük.

Bir Türk antrenör bunu yapsa söylemediğiniz kalmaz. Trabzonspor'da oyun ezberi, oyun hafızası yok. Bu gidişle de olacağa benzemiyor. Trabzonspor futbol takımına beraberliğe oynamak yakışmaz. Bana göre teknik kadro rakiplerini tanımıyor, araştırma yapmıyor. Maçları da yaşamıyor. O zamanda maçlardan sonra dert anlatmayacaksın. Trabzonspor'da çalışan teknik kadro, doğru kavrayış, doğru niyet, doğru söz, doğru eylem, doğru yaşam biçimi, doğru çaba, doğru farkındalık, doğru konsantrasyon içinde olmalıdır. Attığımız her adımın iyileştirici ve düşündürücü gücü olmalıdır. Trabzonspor için hata, tatlı sert bir rehberdir. Dersler çıkaracaksınız. Karar vermek cesaret, mutlu olmak yetenek işidir. İyi olmak yaradılış, kötü olmak kişisel seçimdir. Haydi hayırlısı. Yaşayıp bundan sonraki maçlarda göreceğiz.