Belki bahar aylarındayız, doğa yeşile bürünüyor, her yer çiçek ve toprak kokuyor ama bu kokuyu bastıran başka bir koku var dünyada…

Her yer Trabzonspor’un şampiyonluğu kokuyor…

Evet, bırakın Türkiye’yi dünyanın pek çok yerinde 2010-2011 yılında çalınan kupası olmadan şampiyonluk yaşayan Trabzonspor camiası bu kez adaleti biraz olsun sağlayan VAR sistemi sayesinde doyasıya şampiyonluk kutluyor.

Alın teriyle elde edilen bu şampiyonluğu istediği kadar kutlamaya hakkı vardır Trabzonspor camiasının… Tabi ki üzmeden tabi ki zarar vermeden.

Ne mutlu bize ki Trabzonspor taraftarıyız…

Trabzonspor ne gariptir ki şampiyonluğunu ilan edecek maçı, kendisine sezon boyunca ilk yenilgiyi tattıran Antalyaspor ile oynayacaktı. Kaldı ki ligin son dönemlerinden en iyi futbolunu oynayan, ligdeki son 14 maçında ise hiç mağlubiyet yüzü görmeyen (kupa maçları hariç) bir Antalyaspor vardı.

Ancak saha, hava ve seyirci şartları konusunda Trabzonspor çok önde idi. Öyle ki şampiyonluk coşkusu şehrin nüfusunu ikiye katlamıştı. Trabzonspor’un tek dezavantajı ön alanda takımı sırtlayanlardan biri olan Nwakaeme’nin sakatlığıydı.

Trabzonspor maça iyi başladı. Şampiyon gibi oynuyordu ve daha maçın başında bu futbola yakışır şekilde öne geçti. Abdülkadir Ömür’ün asistini gole çeviren Kuzeyin Yeni Kralı Cornelius takımını 1-0 öne geçirdi. Ancak golden sonra yakalanan pozisyonlarda son paslar ve vuruşlar düzgün olmayınca Trabzonspor ilk devreyi sadece 1-0 önde kapatabildi.

İkinci yarıya daha iyi başlayan Antalyaspor oldu. Önce beraberliği yakaladılar ardından penaltı kazandılar. Ancak bu sezon boyunca takımına en büyük katkıyı veren isim olan geminin kaptanı Uğurcan penaltıyı kurtararak takımını adeta yeniden diriltti. Seyircinin de desteğiyle kendine gelen Trabzonspor, ‘Dakika 61’ şovunu yine Abdülkadir Ömür’ün asistinde Dorukhan’ın golüyle şölene dönüştürdü ve yeniden öne geçti: 2-1.

Ancak Trabzonspor yine bu sezon en tepki çeken durumunu sergiledi ve arkaya yaslandı. Son maçların durgun ismi Visca yakaladığı karşı karşıya pozisyonda golü bulamayınca Antalya ‘Atamayana atarlar’ dedi ve beraberliği kaydetti: 2-2

Trabzonspor’da maalesef sonradan oyuna dahil olan oyuncuların hemen hiçbiri katkı koyamadı. Kulübenin yetersizliği Abdullah Avcı’nın oyun düzenini de zora soktu.

Aldığı bir puanla Trabzonspor şampiyonluğunu ilan ederken maçın son dakikalarında ilginç anlar yaşandı. Duraklamalar oynanırken Trabzonspor taç kazandı ancak stat anonsçusunun da gazıyla tribünler maçın bittiğini zannedip sahaya indi. Yüzlerce taraftar art arda sahaya inerken stadyumda üst üste anonslar yapıldı.

Birkaç dakikalık bekleyişin ardından tribünler sahayı terk etti. Ancak son düdükle beraber tribünler bu kez şampiyonluk kutlamaları için sahaya indi. Anlayamadığımız bütün uyarılara rağmen taraftarın kendi takımına neden bu kadar zarar verici olduğu idi. Çimleri söken mi dersiniz, kale direkleri kıran mı? Hele takım sahaya gelecekken ısrarla sahayı boşaltmayanlara ne demeli bilmiyorum.

Sonuçta şampiyonluğumuzu üç hafta kala ilan ettik. Şampiyonlar Ligi’ne ön eleme oynadıktan sonra gidebileceğiz.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Trabzonspor'un şampiyonluğunun altında bir şey aramayın! Bizim yaptığımızı yapın, başarılı olursunuz. Planınız programınız yoksa başaramazsınız!" diyor.

Bilmem anlatabildi mi?

Teşekkürler Ahmet Ağaoğlu, teşekkürler Abdullah Avcı…

Teşekkürler Trabzonspor’um…