Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, yedi maçlık serinin ardından kendi evinde Fenerbahçe’ye 1-0 mağlup olarak şampiyonluk yolunda büyük bir yara almıştı. Bu nedenle de Kasımpaşa maçı oldukça önemliydi.

Genelde bu geri dönüşleri Trabzonspor yapamıyordu.

Kasımpaşa maçına Trabzonspor kontrollü başladı. İlk 20 dakika Kasımpaşa istediğini yapan taraftı. 20. dakikadan sonra Trabzonspor oyuna ağırlığını koydu. 24. dakikada da Djaniny ısrarlı takibi sonucu rakibinden topu çalarak ceza sahasına girdi ve takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Her şey yolunda giderken Kasımpaşa’dan Yusuf aldığı topla ceza alanına girdi. Yusuf’un pası kendisine kayarak müdahale eden Berat’ın eline çarptı. Eli yerdeydi ve saklama şansı yoktu. Hakem Abdülkadir Bitigen tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. VAR’a bile gerek duymadı.

Bu penaltıyı görünce aklımıza Oscar Cardozo’nun birkaç yıl önceki pozisyonu geldi. Daha net bir penaltıydı ama hakem gözünün önündeki bu penaltıyı isteyerek olmadı diyerek vermemişti.

Böyle penaltılar herkese çalınabilir ama söz konusu Trabzon’sa çalınamaz!

MHK’nın yönetmeliğinde böyle bir madde de var galiba!!

Benim asıl üzüldüğüm şey ise bir tane bile futbolcunun itiraz etmemesi.

Tamam, biz diğerlerinden farklı olacağız, dürüst olacağız ama para etmiyor arkadaşlar. Bu sahte ligde, bu tiyatro oyununda yemiyor arkadaşlar!

Trabzonspor’a agresif bir kaptan lazım…

Trabzonspor ikinci yarıya hızlı başladı. Net pozisyonlar da buldu ama gole çeviremedi. Dakikalar 73’ü gösterdiğinde sahneye yine en isabetli transferlerimizden Bakesetas çıktı. Bu kez sol ayağıyla takımına üç puanı kazandıran isim oldu.

Golden önce ve sonra Abdullah Avcı bazı değişiklikler yaptı.

Yunus Mallı’yı oyuna dahil ederken sağ bekteki Serkan’ı oyundan alıp yerine orta saha oyuncumuz Abdülkadir Parmak’ı yerleştirdi.

Elindeki sağ beki gönderirsen böyle zor durumlara düşüyorsun işte!

Oysa bu sezon sonuna kadar Pereira’ya ihtiyacımız vardı. Ama gönderdik. Bilin ki bu da yönetimsel hatalardan biridir.

Üç puan Trabzonspor’un hanesine yazıldı ancak kötü oyun Abdullah Avcı’nın hanesine… İnşallah bu kötü oyun düzelir. Ağır aksak gideceğiz gibi görünüyor.

Hem yönetimin hem de teknik ekibin bu süreçte çözmesi gereken bazı sorunlar olduğunu görüyoruz. Bazı futbolcuların kafası karışık. Hakemler ise üzerimize üzerimize geliyor.

Şampiyonluk yolundaki bazı rakiplerinin puan kaybetmesi Trabzonspor’u tekrar potaya soktu. Pazartesi günü Alanyaspor maçı var sonra Erzurumspor maçı.

Trabzonspor bu iki maçı da galibiyetle sonuçlandırabilirse umudu artar ve yoluna daha emin adımlarla devam eder.

Kalın sağlıcakla…