Süper Kupa zaferi ve İstanbulspor galibiyetinin ardından yeni sezonda evindeki ilk maça mutlak favori çıkan Trabzonspor, ikide iki yaparak Şampiyonlar Ligi play off maçı öncesi büyük moral depoladı. İlk yarıda Bordo-Mavili takımda kanatlar bir türlü verimli işlemedi. Hem Visca hem de Trezeguet beklenen performansı sergileyemedi. Takımın pres ve oyun hevesi takdir edilecek düzeydeydi. Kısacası ilk yarıda gol dışında her şey vardı. Açıkçası Trabzonspor iyi kapanan rakibini açmakta zorlandı ve Corneilus ile orta alan koordinasyonu zayıf kalınca, ofsayt nedeniyle sayılmayan gol haricinde kısır bir ilk yarı çıkardılar diyebiliriz. Devre bitmek üzereyken Visca‘nın talihsiz sakatlığı ve oyundan çıkışı hem takım arkadaşlarını hem de seyirciyi fazlasıyla üzdü.

HAMLE İŞE YARADI

İlk yarıdaki oyundan memnun kalmayan Abdullah Avcı ikinci yarı Doğucan’ın yerine Abdulkadir Ömür’ü sahaya sürdü. Hücum üretkenliğine katkıda bulunmak adına yapılan bu değişiklik meyvesini verdi. Abdullah Avcı’nın yaratıcı bir isimle çözüm denemesi, bize göre de doğru bir tercihti. Ayrıca kulübeye bakınca başka bir şansı da yok gibiydi. Zaten genç yıldız da hocasını mahcup etmedi ve harika bir golle galibiyeti getirdi. Dün gece, geçen sezonki Trabzonspor’a yakın bir takım izledik diyebiliriz. Zaman zaman baskı kurmakta zorlanan ama sakin ve sabırlı oyunla istediğini alan bir takım... Bu oyun geçen sezon şampiyonluk getirdi ama Şampiyonlar Ligi için yeterli olabilir mi? Bunu Salı günü oynanacak Kopenhag maçıyla göreceğiz. Bize göre defans ile orta saha arasında daha usta ayaklara ihtiyaç var. Bu de yetmez forvet hattını destekleyecek ve tek vuruş yapabilecek isimlere de ihtiyaç var. İstanbulspor ve Hatayspor maçlarında 3’e 2, 4’e iki, kaleciyle karşı karşıya kalınan bütün pozisyonlar harcandı. Bu Trabzonspor adına çok kötü bir tablo. Abdullah Avcı’nın bu konuda gereken uyarıları yapması gerekiyor. Galibiyet ve 3 puan her zaman moraldir, elbette gerçekleri de görerek...

HAKEMLER ALDIĞI YERDEN

Hakemler, kaldığı yerden devam ediyor. Zamansız kalkan bayraklar, art niyetli çizilen ofsayt çizgileri, rakibin sertliğine göz yummalar... Epeydir ilk kez bir hakemin Trabzonspor’u kendi sahasında bu kadar ezdiğini gözlemledik. Yönetim de bu konuya dikkat etmesi gerekiyor. Yönetimin bir şey daha yapması gerekiyor. Biliyoruz zor bir dönem ama transferler gecikiyor. Bir an önce transferlerin de tamamlanması gerekiyor. Visca nedeniyle buruk bir galibiyet sevinci yaşadık. Haydi Trabzon’um, Şampiyonlar Ligi’ne kal da gel..