Bakın şimdi Trabzonspor uzun yıllardır şampiyon olamamış fakat bu yıl çok kritik safhaları geçerek şampiyonluğu yakaladı yakalıyor derken puan kayıpları başlayınca “Acaba şampiyonluk kaçıyor mu” diye endişe ederken tüm eleştiriler ve kabahati getirip Hüseyin ÇİMŞİR’e bağlıyorlar. Kimisi der ki Hüseyin bu işi kaldıramadı, kimisi yetersiz derken kimisi de Hüseyin için erken idi diyor. Esasen fırsat o kadar ince bir hesapla kaçtı ki ben bir ara “Eğer Trabzonspor şampiyon olursa Hüseyin eleştirilerin tümünden beraat edecek mi?” diye sordum. Çünkü ben birisini bir görev itibarı ile gözlemlerken sonuca göre değil akışa göre, zaman içindeki icraatlarına göre değerlendiririm. Hele de futbol gibi nankör bir mesleğin erbabını değerlendirmeye almış isem. Şimdi bendenizin Hüseyin ÇİMŞİR hakkındaki görüşlerimi samimi oraya koymak istiyorum. Evet bu anda Hüseyin’in Ünal’ın hemen akabinde göreve gelmesi daha doğrusu bu görevi kabullenmesi bence kendi hesabına bir hayli risk idi. Riskten de öte hiç te etik olmadı.

Zira asli hoca görevi bırakınca o yerden yardımcıların da ayrılması etik olandı. Olmadı, Hüseyin görevi kabullendi. Peki, bu işi kim salık verdi, ne düşündü, ne bekledi. Dahası kulüp yönetimi bu durumda Hüseyin kararını hangi şartlara istinaden hangi sivri akıllının aklına uyup onayladı o da ayrı mesele. Neyse ki gidişat epey müddet iyi gitti, gitmesine de ne zaman ki aksamaya, puan kayıpları gelmeye başladı millet te de eleştirilerin dozu ayyuka çıktı.

Peki, düşünün ki şampiyonluk gitti “Ne olacak”? Söyleyelim büyük ihtimalle görevine son verilecek yeni birisi ile maceraya devam.

Belki de şu an da da bu konuda bazı dedikodular başladı. Ben ce büyük hata büyük vefasızlık. Hele bazı iş bilmez basın organlarının evladımız olan bu delikanlıya kızgınlık saiki ile ipe sapa gelmez yorum ve sözler yakıştırmak son derece ayıp ve günahtır. Esas onu bu acemilik döneminde bu göreve atayanlara hakaret edin. İşte Hüseyin’in o kıvamda göreve gelmesi ne kadar yanlış idi ise gelecek yıl için onu görevden azledip başkasını almak ta o denli hata olacak. Ha diyeceksiniz ki “Bu yönetimin zaten doğru bir icraatını da görmedik” o da başka mesele. Artık sonuç ne olur ise olsun Hüseyin’in göreve devam etmesi gerekir. Ona geçen kritik dönemde görevi yükleyen irade bu riski de Hüseyin’in onurunu ve geleceğini düşünüp ona göreve devam demesi de etik olanıdır. Zira şu an ligde hocalık yapanların hiç birinin ondan fazlası yok. Hüseyin bu şekilde hatalarını ve yanlışlarını artı bu denli kritik günlerde ne yapılması gerektiğini nasıl puanlar kaybettiğini artısı ve eksisi ile anlamış sizin anlayacağınız bu kritik dönemde adam akıllı dayak yiyerek tecrübe kazanmıştır. İşte bundan sonra tam kulübe faydalı olma ihtimalinin yükseldiği bir anda Hüseyin’e yol vermek yönetimin bugüne kadar yaptığı hataların en büyüğü olacaktır.

Ne edin edin bari yönetim olarak bir kez olsun akıllı bir iş yapıp artık Hüseyin tam pişiyorken onu görevden alıp hem takıma hem de ona kötülüklerin en büyüğün yapmayın.