Trabzonspor, en önemli maçlarından birini Galatasaray’la oynadı. Ligin ilk yarısında Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı yenen Trabzonspor sadece Galatasaray’la berabere kalmıştı.

İkinci yarının ilk üç maçına bakıldığında Trabzonspor açısından işler çok da iyi gitmiyordu. Ancak büyük takımlara çok farklı oynayan Trabzonspor’un Galatasaray’a karşı nasıl bir oyun sergileyeceği en çok merak edilen konuydu.

Galatasaray’ı yenmek için güçlü bir orta sahaya ihtiyaç vardı. Hamsik’in yokluğunda bu çok zordu.

Maalesef yerli oyuncu kuralı nedeniyle kadro kurmakta sıkıntı yaşayan Abdullah Avcı, son haftaların en kötüsü Berat’ı orta sahaya yazmak zorunda kaldı.

İlk yarıda o kadar kötü bir Berat vardı ki sahada takım adeta bir kişi eksik oynuyordu. Bırakın eksik oynamayı kaptırdığı bütün toplar kalemizde pozisyona dönüşüyordu. Bunlardan birinde Galatasaray penaltı kazandı ve 1-0 öne geçti.

İlk yarıda Trabzonspor Nwakaeme’nin olduğu sağdan ne de yeni transfer Visca’nın oynadığı soldan istediği bindirmeleri yapamadı. Galatasaray defansı her iki ismi adam adama markajla kilitledi.

Maçın ikinci yarısı için sihirli bir dokunuş gerekiyordu. Abdullah Avcı da beklenen o sihirli ve riskli dokunuşu yaptı. Sahanın en kötüsü Berat’ın yerine Siopis’i, defansta penaltı yaptıran ve sarı kartı olan Denswil’in yerine de genç Ahmetcan Kaplan’ı oyuna dahil etti.

İkinci yarıya bambaşka bir Trabzonspor izledik. Sonradan oyuna giren Yunus Mallı ile daha da toparlanan Trabzonspor orta sahası,  oyunun hakimiyetini iyice ele aldı.

Geçen hafta kaçırdığı iki penaltı atışıyla taraftarını üzen Bakasetas, takımına beraberliği getiren ve maçı kazanmak için fitili ateşleyen isim oldu.

Trabzonspor artık galibiyeti arayan taraftı. Defansın hatasını çok iyi değerlendiren Edin Visca klasına yakışır bir golle hem şampiyonluğa koşan takımına altın değerinde bir üç puan kazandırdı hem de bordo mavi forma ile ilk golünü kaydetmiş oldu.

Elbette atılan goller galibiyeti getirme noktasında büyük önem arzediyor. Ancak ya kalemizden çıkardıklarımız

Size iki ‘Can’dan bahsedeceğim.

Biri Uğurcan… Galatasaray maçında yaptığı kurtarışlarla Türkiye’nin en iyi kalecisi olduğunu bir kez daha gösterdi. Kurtarışları ile Galatasaraylılara saç baş yolduran Uğurcan, galibiyetin mimarlarından biri oldu.

Bir diğeri ise Ahmetcan… Çok zor ve önemli bir maçta Abdullah Avcı’nın verdiği ağır sorumluluğun altından kalkmasını bildi. Sahada inanın hiç sırıtmadı. Çok tecrübeli bir oyuncu gibi oynadı. Dileriz devamını getirir. Çünkü bu takımın kendisine çok ihtiyacı var.

Artık işimiz daha kolay değil daha zor. Abdullah Avcı’nın da söylediği gibi tribünleri doldurup kendi takımımızı değil rakip takımı baskı altına almalıyız. Malum 20 puan kapansın diye talimat verenler var. Maçın hakemi Atilla Karaoğlan bu talimatı hemen üzerine almış. Galatasaray’ın en az 1 kırmızı 4-5 sarı kartını görmezden gelen Karaoğlan, ‘Bu maç nasıl böyle biter’ diye ahlanıyordur, bilesiniz.

Bu ligde her takım her türlü sonucu alabiliyor. Önümüzde artık kolay maç yok. hepsi final maçı. Ta ki şampiyonluğu ilan edinceye kadar.

Kalın sağlıcakla…