Lider olmak için zorlu engelleri aşmak gerekir. Liderlik hayalinin gayretiyle yapılan hatalardan ders çıkarmak da büyük bir erdemdir. Trabzonspor’umuz Sivasspor ve Giresunspor maçlarından kaybettiği puanların telafisini Galatasaray’ı yenerek çıkartmak istiyordu. Galatasaray ise moral bozukluğu içerisinde küme düşme hattına yakın olarak maça çıkmaktaydı. Soğuk ve karlı İstanbul gecesinde Trabzonspor’umuz klasik 4-2-3-1 dizilişiyle sahaya yayılmıştı. Galatasaray ise ortasahanın kalabalık olduğu hücuma daha fazla katılan bir sistemle sahadaydı.

Maç başladı. Trabzonspor’umuzdan lider olmanın güçlü oyun sistemini sahaya yansıtmasını bekledik. Fakat Trabzonspor’umuz bilindik oyunundan uzak, ön hat-savunma arasındaki uyumsuz görünümünün bir nevi kopyasını sergiledi. Galatasaray ilk devre boyunca Trabzonspor’umuzu sıkıştırdı. Trabzonspor’umuz ise sadece Peres’in çizgiye inip orta yapmasını bekleyen ‘rakibi yor kontralarla vur sistemi’ni bizlere çokça hissettirdi. Hele ki Denswill’in amatörce yaptığı penaltı, maçın seyrini çokça değiştirdi. Galatasaray skoru 1-0 yapınca Trabzonspor’umuz ‘ilk yarı böyle bitsin’ der gibiydi. İlk yarı bu skorla sonuçlanınca yapılan yanlışlar gün yüzüne çıktı. Abdullah Hoca’nın ikinci devrede Denswill ve Berat’ı çıkarıp Siopis ve Ahmetcan’ı alması maçın kaderini değiştirdi. Trabzonspor’umuz ikinci devrede ise kaçan değil; daha çok üreten, daha çok kovalayan, daha çok galibiyeti isteyen bir taraftaydı. Ortasahanın forveti daha çok beslemesi, kanattaki Visca’nın hem savunma hem de hücumda takımı çokça rahatlatması Trabzonspor’un Galatasaray karşısında öne çıkmasını sağladı.

Ve öyle bir an geldi ki Bakasetas yapılan ortada yerden sert şutla geçen haftaki inadının hatasını telafi etti. Ama beraberlik bize yetmezdi. Lidersek daha çok çabalamamız gerekirdi. Galatasaray golü yedikten sonra hücumu daha çok düşündü. Neyse ki kalede Uğurcan devreye girdi ve yaptığı kurtarışlarla maçın yıldızı oldu. Kader bizim lehimize işledi ve Taylan’ın pas hatası sonucunda Visca’nın uzaktan attığı şutla galibiyetin anahtarını ellerimizle açmamızı sağladı.

Adım adım hedefe kilitlendik. Şampiyonluk kupası yolunda bir elimizle o kupayı tuttuk. Ama Trabzonspor’umuz daha çok gayret gösterip oyununu daha çok arttırmalı. Ortasahada Berat’ın formsuzluğu takımın savunmaya daha çok yönelmesine neden oldu. Berat form durumunu gayret göstererek arttırmalı ve en önemlisi ise Hamsik her zaman ilk on birde oynamalı.