Orta sıkletten (ağırlık) ağır sıklete transfer olmak üzere ringlere çıktı. 1 raundu kazandı, hakem sayılmaz dedi, ikinci raunda kollarını sıvayarak çıktı ve kazandı. Artık kendisi rüştünü ispatlamış ağır sıklet oyuncusu. 

İki raundu kazanan İmamoğlu’nun 3’üncü raundu nasıl olur diye Ankara’da sürekli konuşuluyor. 3’üncü raunt İstanbul’dan Türkiye’ye taşınırsa diye yapılan anketlerde Ekrem İmamoğlu bir adım öne çıkıyor. 

Derin planlarda 3. raundu şansa bırakmak istemeyen karşı takım antrenörleri ne yapsak da Ekrem İmamoğlu’nu zayıf bıraksak diye hesap üstüne hesap yapıyor. Yapılan görüşmeler “ne yapıp edip kendisini ringe zayıf çıkarmamız” lazım diye karara bağlandı. Çalışmalar sürekli bu yönde dizayn ediliyor. 

Alınan kararların yansıması başta Trabzon’un bazı vekillerine hemen sirayet etmiş durumda. Türkiye’yi ve Trabzon’un sorunlarını bırakıp sosyal medyadan İstanbul Belediye Başkanı ile uğraşıyorlar. Nedeni 3’üncü raunt için yapılan anketler ve alınan kararlar. 

Tek gaye var, Ekrem İmamoğlu’nun çalışmalarını engellemek ve itibarını kırmak. Hatta sürekli itibar ölçümü yapılıyor. 

16 milyonun yaşadığı Türkiye’nin kalbi İstanbul hiç önemli değil. Yeter ki İmamoğlu ringe güçlü çıkmasın.

Metro yapacak yok, ekmek dağıtacak yok, yardım toplayacak yok, süt dağıtacak yok, annelere ulaşım kartı verecek yok. Kısaca her şeye yok! Var dense, biliniyor ki anketlerdeki bir adımlık fark birkaç adıma çıkacak.

Ekrem İmamoğlu’nun misyonu çok ağır. CHP makus talihini Ekrem’le değiştirmek isterken bir taraftan yönetim gücünü elinde tutanlar İmamoğlu kadrosuna bizi alır mı derdinde. 

Üçüncü raunt hazırlıklıları kısıtlama, psikolojik mücadele, soruşturma, engelleme gibi hamlelerle çok zor geçecek. Taraftar maçtaki hakem haksızlıklarını görürse bu baskıya kimse dayanamaz.