Deplasmanda Kayserispor’a konuk olan Trabzonspor’da Teknik direktör Abdullah Avcı kadroda rotasyona gitti.

Siopis ve genç Ahmetcan’ı sahaya süren Avcı, karşısında hücum futbolu ile maça başlayan bir rakip buldu.

Kayserispor’a karşı daha dirençli hücum futbolu ile cevap veren bordo-mavililer, kaçırılması zor olan yüzde yüz, altı gol pozisyonu harcadı.

Bakasetas’ın attığı mükemmel golden sonra oyunun hakimiyetini ele alan Trabzonspor, rakibini abandone etse de ikinci golü bir türlü bulamadı.

Kaysersipor’un hızlı düşünüp hızlı çıktığı bir pozisyonda sol kanatta rakip oyuncunun rahatlık içesinde ortaladığı topta ev sahibi takım beraberliği sağladı.

Haliyle soyunma odasına umutlu gitti.

Bu maçta orta alan futbolcuları Bakassetas, Hamsik ve de Siopis’in Trabzonspor ataklarının sonucunda alanlarına hızlı dönüşleri ve de orta alanda rakibi karşılamaları önemli bir olguydu.

İlk yarı oyunu istediği gibi yönlendiren Trabzonspor olsa da ikinci yarı nelerle karşılaşacağımız belli değildi.

Bordo- Mavililer, ilk yarıdaki performansını devam ettirebilirse galibiyete en yakın takımdır.

Hakem ilk yarı bir hata ile maç yöneten olarak görüldü.

İkinci yarı Abdülkadir Ömür ve de Yusuf Sarı değişikliği yerinde bir karardı.

Hemen akabinde kazandığı penaltıyı Bakasetas’la 2-1’i yakalayan Trabzonspor oyunu rakip alana yıkmakta zorlanmazken yine de rakip Kayserispor orta alandan hızlı çıkışları yapabilen bir takım olarak her an gole yanaşık oynayan takım hüviyetindeydi.

Güzel bir maç oldu.

Trabzonspor oyuna hakim başlayıp hakim bitirmesini bilerek ileriki maçlarda daha iyi olabileceğinin sinyalini verme açısından bu maç hakikaten önemliydi.

Bunca pozisyonu yakalayıp yerli yerinde pozisyonları gole çeviremesek de 2-1 kazanmanın önemini idrak ettik.

Takım halinde biraz daha oyun kurgusunu ileri taşımak, takım birlikteliğini ön planda tutma açısından bu maçın önemini ümit ediyorum ki Fenerbahçe maçında daha iyi anlayacağız inancındayım.

Ahmetcan’ı kutlarım.

Trabzonspor’a uzun yıllar hizmet edecek bir kardeşimiz.

Sektirmeden, oyunun akışına kendini kaptırmadan iyi mücadele etti. Tek gaye ile Kayseri’ye gidildi, aynı gaye ile Trabzon’a dönüyoruz.

Önemli olan da buydu.