Abdullah Avcı’nın gelişiyle birlikte mükemmel bir ivme yakalayan Trabzonspor, işi bilenle çalışmanın da keyfini yaşıyor. Trabzonspor kent birleştiği, bütünleştiği zamanlar hep iyi gitmiştir, öne çıkmıştır.

Şimdi yapılacak olanlar bana göre, sırasıyla yönetim saha işini, işi bilenlere bırakacak, yönetim takımının maddi işleriyle ilgilenecek, idari işlerle ilgilenecek, tesislerden bile uzak durmaya çalışacak. Mümkün olduğunca takımın saha içi, tesis içi işlerinde iş bilene bırakacak. Benim görüşlerimin bazıları bu şekilde. Diğer yandan Avcı’nın gelişiyle birlikte oynadığı 16 maçta alınan 12 galibiyet, 3 beraberlik ve bir mağlubiyet bu da nazarlık olsun diyorum. Atılan 21 gol, yenen 9 gol alınan 39 puanla lig sıralamasında dördüncülükteki yerini şuan itibariyle almış bulunuyor. Yeterli mi? hayır. Oyun olarak üzerine daha da koymalı diye düşünüyorum.

Trabzonspor’u seven, Avcı’ya inanan bir spor adamı ve teknik adam olarak iyileri söylerken, eksikleri de söyleme mecburiyeti kendimde gördüm.

Avcı hoca mutlaka düşünüyordur. Ben de katkı amacıyla bazı saha içi konulara değinmek istedim. Oyuncu değişikliği yapmadan da maç içinde bazı oyuncuların görev yerlerini değiştirerek maça devam edebilirsiniz. Bazı maçlarda geçerli olabilir.

Baskı yediğimiz anlarda takımın temposunun düştüğü anlarda oyuncu değişikliklerine giderek, baskıyı kırabilirsiniz.

Bir sonraki maçı veya maçları düşünerek oyuncu değişiklikleri yapabilirsiniz. İllaki maçın belirli dakikalarını beklemek zorunda değilsiniz.

Benim takip ettiğim, izlediğim tüm Trabzonspor maçlarında, Avcı hocam oyuncu değişikliği hamlelerinde geç kalıyor, oyuncu değişikliklerinde zamanlama hataları yapıyor gibi geliyor bana. Bunları da halledersek Trabzonspor, daha istikrarlı olacaktır diye düşünüyorum.

Şunu da ilave edeyim; bazı maçlarda oyuncu değişikliğine ihtiyaç duymaya biliyorsunuz.

Kazandığımızda ortalık pembedir. Gözümüze bazı şeyler batmaz. Kaybettiğimiz zaman ise işler terse döner. Ben bir dost olarak bunları iyi giderken söylüyorum, dikkate alınsın diye.

Öğrenmenin yaşı yoktur. Yaşadığımız sürece yeniliklere hep açık olmalıyız. Yapılan transferlerin genel olarak takıma faydaları da önemli. Oyuncuların mücadelelerinin üst seviyede oluşu da bir takım için önceliktir. Trabzonspor kazanarak lige devam ediyor. Trabzonspor’un önünde daha yapacak çok işleri var. Şuan itibariyle şampiyonluk yarışında ben de varım diyor. Her kesim, her kişi işinin bilincinde olup, yalnız işini yapana başarı çok uzakta olmaz. Yalnız ve yalnız sınırlarınızı iyi bilmeniz gerekiyor.

Başarılı olmak istikrarda yatar. Avcı hocamız ligin yeni başlayacağını söylüyor, doğrudur. O zaman Trabzonspor’un iyiliğini başarınızı isteyen herkese daha çok büyük görevler düşüyor. Ligde inanırsanız, yalnız kendi işinize bakarsanız, her fark kapanır. Ben kapanacağına da inanıyorum.

Kentte bir sembol oldu, bunu da gündeme getiren taşıyan Avcı’ya teşekkürler.