21. yüzyılda cahiliyet artık yıkılışını haber vermektedir. Cahiliyet, artık baş aşağı yol almaya başlamıştır. Bu sebeple, onun yıkılıp yok olması mukadderdir. Şu kadar var ki; hangi cahiliyet yıkılırsa yıkılsın, bunun ardından insanlara hayatlarını hayr üzerine kurmaları için sadece bir fırsat zuhur etmiş olur ki, eğer bunu yapar da Allah nizamına yönelirler ve bu nizamın rableri tarafından hak olarak gönderildiğine inanırlarsa; bu insanlık için kurtuluş olur.

Eğer insanlar, bu fırsatı değerlendirmez ve yeryüzünde ilahi nizamın ikamesi için ciddi bir gayret sarf etmezlerse; onların hayatlarına katiyen - otomatikman- hayr hâkim olmayacak ve bir cahiliyetten diğer cahiliyetin, bir şer kuvvetten başka şer kuvvetin ağına düşecektir.

Günümüz modern dünyanın yeri, cahiliyet içerisinde beşeriyet, insan aklına gelebilecek her nizamı tecrübe etmiştir.

Bunlar; ferdiyetçilik, cemiyetçilik, kapitalizm, komünizm, faşizm gibi sözde nizamlar bütün bu tecrübelerle; beşeriyettin şaşkınlığı, sapıklığı, sıkıntısı ve mevcut bağların çözülmesi ziyadeleşti. Toplumlar öyle bir hale geldi ki, cinnet getirdi neredeyse getirecekler...

Beşeriyetin kendisi için ya tamamen yok olup gitmeyi ihtiyar edecek ki; bu hak nizamından uzak durup, bulundukları halde yaşamaya devam ettikleri takdirde vuku bulacak ya da Allah’ın dinine dönmeyi sebat ederek huzura kavuşmayı seçecektir.

İslam’a sarılmaktan başka çare yoktur.

“Allah katında tek din ancak İslam’dır.”

İnsanların cahiliyet, delalet, bedbahtlık, şaşkınlık, sıkıntı, ıstırap, düzensiz hayat, bozuk fikir ve düşüncelerden kurtulmaları için İslam’dan başka kurtuluş yolu yoktur. İnsanların mazilerdeki bütün cahiliyetlerden ancak - geniş manasıyla - İslam sayesinde kurtulmuşlardır.

***

Not: Maske, mesafe ve hijyen kurallarına lütfen dikkat edelim.