Demir yolu güzergâhında tartışma yaşanıp her kafadan olur olmaz bir ses yükselince doğal olarak şehrin insanı da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KaraismaiLoğlu’ndan bu konuda net bir açıklama yapmasını bekledi.
Günler günü kovaladı, hatta haftalar geldi geçti ama Bakan Karaismailoğlu konu ile tek kelime etmemeyi tercih etti.
Ta ki Trabzon’a gelene kadar.
İlk resmi baba ocağı ziyaretinde tüm Trabzonlu, Bakan Karaismailoğlu’ndan bu konuya şehrin hayrına bir açıklık getirmesini bekledi.
Ama ara ki bulasın.
Yine, demir yolu işi geçiştirmekle yetinildi ve iktidar tabiri caizse topu taca attı.
***
Net bir cevap gelmediği gibi Bakan Karaismailoğlu, “Bu işler istemekle olmaz. Bunun hesabı ve kitabı var. Altını doldurmak gerekir. O yüzden fizibilite ve etüt çalışmalarımız devam ediyor” diyerek işi daha da içinden çıkılamaz boyuta çevirdi.
***
Durum böyle olunca, doğduğu şehrinin insanına sadece istiyorsunuz cevabını veren Bakan  Karaismailoğlu’na bazı şeyleri hatırlatmak gerek.
Evet, Trabzonlu hakkı olan bu demir yolunu istiyor ama bu sadece şehrin talebi de değil.
Bu demir yolu projesi, şehre iktidar partisinin lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ağzından seçim vaadidir aynı zamanda.
Bakan Karaismailoğlu, demir yolu vaat edildiği o gün iktidar tarafından kendisine sunulan başka bir görevde olduğundan bu sözleri hatırlamıyor olabilir lakin bu sözler ortada iken “istemekle olmaz” demek çok da ederi olan bir açıklama değil.
İşin daha da vahim yanı eğer fizibilite çalışması yapılmadı ise demir yolu neden vaat edildi diye de sormak lazım iktidar temsilcilerine.
Demir yolu yatırımlarının maliyetlerinden ve bunların çok büyük yatırımlar olduğundan da bahsediyor Bakan Karaismailoğlu.
***
Şunu da belirtmeden geçmeyelim ki Trabzon’un beklediği demir yolundan katbekat maliyetli işler iktidar eli ile yapılıp/yaptırılıp hayata geçirildi.
***
Sözün özü, bunlar birer bahane değil Bakan Karaismailoğlu.
Lafı evirip çevirmek yerine, güzergâh ille de başka bir adrese kayacaksa çıkıp onu açıklamak gerek.
Ancak şunu kimse unutmamalı ki bölgeye yapılacak en doğru güzergâh bilim ve aklın uygun gördüğü Trabzon-Erzincan bağlantılı demir yoludur.
***
Ve son olarak Bakan Karaismailoğlu; verilen vaatlerle iktidar kudreti yaşandığı unutulmamalı, kimsenin hafızası ve aklı da sınanmamalı.