Son şampiyon ve süper kupa sahibi Trabzonspor ligin yeni ekibi İstanbulspor karşısında beklentileri karşılayacak bir oyun oynayamasa da istediği sonucu almayı bildi.

Abdullah Avcı’nın kontrollü ve pasa dayalı oyun sistemi Hamsik’in yokluğunda sekteye uğradı. Hem Abdülkadir hem Bakasetas’ın aynı anda sahada olması Trabzonspor orta sahasını kırılgan hale getirdi. Siopis dışında defansif reaksiyon verilememesi ligin yeni ekibi karşısında orta alanın zaman zaman rakibin kontrolüne geçmesine neden oldu.

Maç boyunca rakibe net pozisyon verilmezken hücumda daha çok Trezeguet kanadı kullanılmaya çalışıldı. Diğer kanatta Visca’nın kendi standardını bulamaması, Abdülkadir ve Bakasetas’ın yaratıcılık anlamında zayıf olması Cornellius’un ileride yalnız kalmasına neden oldu. Bu sebeplerle de hücum zenginliği açısından kısır geçti. 2 kornerle gelen 2 kafa golü dışında organize geliştirilen ataklara pek rastlamadık. Maçın genelinde Larsen, Eren Elmalı ve özellikle Siopis göze batan oyuncular oldular.

Ancak genel olarak sezonun ilk maçları zorlu geçer. Henüz yolun başı, son şampiyon zamanla ve en az 2 transferle geçen sezonki ritmini bulacaktır.