Son maçlarında inişli çıkışlı bir grafik çizen Trabzonspor konuk olduğu Karagümrük karşısında başlarda oyun kurgusunu rakibine tam anlamı ile kabul ettiremese de ilk on beşinci dakikadan sonra oyunu ileride karşılayarak rakibine nazaran daha etkili ataklarla rakip kalede görünen takımdı.

İki takımda ilk yarı oyunun temposunu arttırmaktan daha ziyade defans ağırlıklı bir mücadele içerisinde görünürken ilk yarının toplamında iki tane yüzde yüzlük pozisyonu gole çeviremeyen Trabzonspor eğer bunların bir tanesini gole çevirebilseydi Karagümrük’ün biletini ilk yarıda kesip, belki de daha farklı bir maç izleyecektik.

Rakip Karagümrük’e ilk yarı bir net pozisyon veren Trabzonspor ikinci yarıda çok farklı bir görünümle sahada mücadele ederken en önemli konu ise Trabzonspor’un ikinci yarı ortaya koyduğu mücadele ileriki maçlar için çok şey ifade ediyordu.

Elindeki kadro yetersiz görünse de mücadele edilince demek ki oluyormuş.

Rakip beraberliği sağlasa bile her dakikanın önemi idrak edilince, takım halinde de aynı duygular paylaşılınca zor görülen maç kazanılıyormuş.

Hem fikstürdeki yerimiz için hem de ilerideki maçlar için önemli bir üç puandı. Hemen belirtmek isterim ki Ekuban ve de Nwakaeme’nin sahadaki farkındalıklarını unutmamak gerekir.

Skorer futbolcuların oyun içerisindeki varyasyonları ve oyuna küsmeden mücadele etmeleri takım birlikteliğini daha ileriye taşıdığı içindir ki bu maçın mimarları öncelikle Ekuban ve de Nwakaeme’dir.

Sonuçta bu maçlar oynanacaktır.

Takımın savrulduğu maçlar da olacaktır.

Önemli olan iyiye doğru adımlardır ki bu maçta Trabzonspor ikinci yarıdaki oyun kurgusu ile güzele doğru iyi sinyaller vermiştir.

Trabzonspor gibi takımların kırılganlıkları yüksek eleştirilerle karşı karşıyayken bu atmosferden de çıkmak kolay olmuyor.

Onun için ikinci yarıdaki futbolla galip gelmenin önemi büyüktür.

Bu maç oyuncu gurubunun oynayacak olan diğer maçlardaki güven duygusudur.

Misyon sahibi olmak böyle bir şeydir.

Oynanan futbolla Trabzonspor’un ismi aynı çizgide olacaktır ki her maçın bitiminde diğer maçtaki malzeme her yönü ile hazır olsun.

Farklı bir iki devreli maçtı.

Kazanmasını bilen Trabzonspor oldu.

Bizler de ilerisinin ışığını ikinci devre görür gibi olduk.

Umarım yanılmamışımdır.