Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde, 16 Temmuz 2020 tarihinde, sosyal medyada paylaşılan videoda kadınlara hakaret ettiği için görevden uzaklaştırılan imam Adem Yılmaz, kendisine tepki gösteren 89 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.  İmam Yılmaz’ın şikâyetini geri çekme karşılığında 4 bin TL istediği ve uzlaşmayan 22 kişi hakkında dava açtığı belirtildi. 

Tunceli Valiliği, Nazımiye ilçesinde "Türkiye’nin en çirkin kadınları nerede?" sorusunun yer aldığı videoya ilişkin görüntüde yer alan 3 polis ve imam Adem Yılmaz’ın açığı alındığını duyurmuştu. 

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, olayın üzerinden 2 yıl geçtikten sonra imam Yılmaz, memleketi Trabzon’a gittikten sonra videoya sosyal medya hesaplarından tepki gösteren 89 kişi hakkında “hakaret” iddiasıyla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yılmaz, daha sonra şikayetini geri çekme karşılığında Trabzon Uzlaştırma Bürosu arabuluculuğuyla 4 bin TL para istedi. Uzlaşmayı kabul etmeyen 22 kişi hakkında ise Trabzon 5’inci Asli Ceza Mahkemesi tarafından “Basit yargılama” iddiasıyla dava açıldı. 

“Uzlaşmak için 4 bin TL istedi” 

 Hakkında dava açılanlardan Resul Dalkılıç, kadınlara hakaret videosunu sosyal medyada görüp tepki gösterdiğini ifade etti.  Dalkılıç, “Trabzon 5’inci Asli Ceza Mahkemesi’nde 22 kişi hakkında dava açıldı. Parayı vermeyip, dik duran diğer arkadaşları tebrik ediyorum” dedi. İmam Yılmaz’ın soruşturma aşamasında uzlaşmak için 4 bin TL istediğini, uzlaşmadığı için de hakkında dava açıldığını dile getiren Dalkılıç, mahkeme de imamla karşılaşmak istediğini belirtti. Dalkılıç, “Çünkü, imam Adem Yılmaz’ın yüzünü görmek istiyorum. Söylediği kelimelerden dolayı acaba yüzünde bir kızarma var mı? Hala para derdine düşüp bizden para talep etmeyi kendi insanlığına, onuruna, yakıştıra biliyor mu? Mücadele edeceğiz hiçbir şekilde geri adım atmak yok” diye belirtti. 

Kendisinin de imam Yılmaz hakkında maddi ve manevi dava açacağını söyleyen Dalkılıç, “Tazminat olur, ceza olur, ne gerekiyorsa yapacağım. İnşallah mahkeme bu videonun içeriğini açar ve hepimize beraat verir” ifadelerini kullandı.