Trabzonspor, şampiyonluğu garantilemeye sayılı haftalar kala Rize ‘de 3 puan bıraktı. Haftanın açılış mücadelesinde iki takıma da beraberliğin yaramadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle Rizespor için alınacak 3 puan Süper Lig de tutunabilmesi için çok önemliydi ve de 3 puanı aldı.

Rize de öyle bir hava vardı ki maçın oynanmaması içten bile değildi. Yoğun kar yağışı altında iki takımdan iyi futbol beklemek  hayalcilik olurdu ve öyle de oldu. İlk yarı Rizespor kalecisi ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Visca’nın değerlendiremediği pozisyon ilk yarının tek net pozisyonuydu. Trabzonspor da eksiklikler vardı özellikle sol kanatta Pohaç’ın yokluğu iki haftadır Trabzonspor’u oyunda zorladı.

İki takımda zeminden dolayı havadan toplarla sonuca gitmek istedi. Rizespor pozisyon yakalama da daha iyi hamleler yaptı  diyebilirim. Trabzonspor kalesinde gördüğü 3 penaltı atışı ile mağlup oldu. Burada penaltılardan çok rakibe penaltıların çok acemice bireysel hatalar ile  verilmesi tartılışılır diye düşünüyorum. Densvil’in penaltıya sebep olan  hareketini bir tarafa koyarsak diğer 2 penaltı çok basit penaltılardı. Özellikle Trabzonspor yedek kalecisi kaleyi her devraldığında kendini gösterememesi hem onun adına ,hem Trabzonspor adına ,hem de Türk futbolu adına büyük kayıp diye düşünüyorum. Ligimizin kaliteli kalecilere ihtiyacı var. Kaleye atılan 3 penaltıda da aynı köşeden aynı gollerin kale de görülmesi olmadı.Kale düştü. Uğurcan olsaydı en az 2 ‘sini kurtarırdı diye düşünüyorum. Ligin boyunun iyiden iyiye kısaldığı haftalarda her şeye rağmen Trabzonspor şampiyonluğa ulaşacaktır.