Trabzonspor futbol takımına baktığım zaman oyuncu grubunun çok yetenekli ve kaliteli olduğunu görüyorum. Bu takımı oluşturmakta teknik kadro zorluklar çekiyor. Bunun en büyük sebebi takımın yeterli fiziksel seviyede olmamasından kaynaklanıyor. Takıma bu gücü teknik kadronun bugüne kadar çoktan vermesi gerekiyordu. Teknik kadronun elinde un var, şeker var, fakat helvayı yapacak yeteneği, bilinci yok. Takımda güç yok yetmiyor. Devamlılık yok, dayanıklılık yok, süreklilik yok. Mücadele gücü eksik. Bunları kim yapacak? Tabi ki teknik kadro. Fakat yapamıyor. Çünkü bilgi birikimi sınırlı olduğundan kapasiteleri sınırlı olduğundan bu güzelim kaliteli kadroyu bir türlü istenilen seviyeye getiremediler.

Trabzonspor’da saha içinde sorumluluk alacak oyuncu yok, bu da olayın farklı bir boyutu. Genelde bireysel yetenekli oyuncularla oyun sürükleniyor. Kim bunlar diye baktığımızda Nwakaeme, Afobe, Baker, Abdülkadir Ömür, Flavio ve Uğurcan. Bu oyuncularla diğer oyuncuları bir ekip yaparsanız Trabzonspor ligde üst sıralara doğru ilerler, çıkar.

Trabzonspor’da diğer bir olay teknik kadro oyuncu değişikliklerini, hamleleri zamanında yerinde yapamıyor. Bu da büyük bir sıkıntı olarak gözüme çarptı. Trabzonspor için her maç önemlidir. Fenerbahçe maçları daha çok önemlidir. Teknik kadro bunu oyuncularına anlatamamış. Bu teknik kadroyla olmuyor. İnat etmeyiniz, yeter artık, bu şekilde Trabzonspor düzelmez, tecrübeli, görmüş geçirmiş deneyimli yaşanmışlıklar daha fazla olan birikimi fazla olan bir teknik adam şart. Trabzonspor’a yeri gelmişken bir isim vermek istiyorum. Hiçbir zaman isim vermem, fakat bu benim için kaçınılmaz oldu. Yol yakınken bu işi hallediniz. Kim bu isim? yerlinin de yerlisi Giray Bulak hoca. Altı hafta bitti, otuz dört hafta kaldı. Artık sığınacak bahaneleri de kalmadı. Teknik kadro yeterli değil, takım birlikteliği, takım beraberliği, takım bütünlüğü, yardımlaşma, destek, kademe hiçbir şey yok. Hatlar arasında bağlantı yok uçurumlar var.

Trabzonspor kaliteli oyuncularla, yetenekli ve bireysel oyuncularla dolu, takım bu sistemle oynamaz. Trabzonspor 1-0 öndeyse takım olarak skoru tutmakta zorluk çekmemeli. Bu sene bunu maalesef başaramıyor. Zorluk çekiyor, çabuk çözülüyor. Saha içinde sorumluluk alan oyuncu her zaman olurdu, bu sene maalesef bu tip bir oyuncu yok. Böyle olunca da sıkıntılar devam ediyor. Her maç ayrı sistemle oynarsanız, oyuncuların da şaşırır. Maçlar kaybedilir, dersler çıkarılır. Trabzonspor’da bu sene bu da yok. Altı maç bitmiş, bir galibiyet iki beraberlik üç yenilgi var. Altı gol atılmış on gol kalende görmüşsün. Demek ki takım savunman yok senin. Hiç ama hiç taktiksel çalışmalar yapmıyor musunuz? Bir takımın şablonu olur, buna birileri çıksın açıklasın. Trabzonspor ne oynuyor, tempo düşük, istek, arzu sınırlı, organize atak yok denecek kadar az. Geçen sezon sonunda, bu sezon başında sürekli yazıyorum, anlatıyorum. Bazı insanlar anlamakta zorluk çekiyorlar. Zararı kim görüyor? Trabzonspor. Hem manevi hem de maddi olarak. Trabzonspor’u yönetenler, Trabzonspor'a haksızlık yapıyorlar.

Trabzonspor teknik kadrosu bünyesinde bulunan futbolcuları tanıyorlar. Trabzonspor atağa çıkarken kaptırdığı toplarla, duran toplardan goller yiyor. Tedbir hala alınmıyor. Trabzonspor’un savunma oyuncuları ve orta sahadaki oyuncuların bazıları boy olarak da kısalar. Bu da ayrı bir dezavantaj. Trabzonspor alan savunmasını mı yapıyor, adam adamamı oynuyor belli değil. Çözüm gerekiyor. Orta saha üstünlüğü hiçbir maçta yok. Orta saha üstünlüğümüz yoksa maç kazanmamız çok zordur. Özgüven kaybı diyor teknik adam. Bu özgüveni sen aşılayacaksın.

Bu teknik adamla olmuyor, değişim artık kaçınılmaz. Geçmiş gelecek değildir. Yeni teknik adamla temiz, bembeyaz bir sayfa açılsın. Yeniliklerde her zaman fayda vardır. Yeni yüzler, her zaman için müthiş elektrik verir. Dost acı söyler ama gerçeği söyler.